ТРИ НАГРАДЕ ЗА КК „БУДУЋНОСТ ПРОЛАБ“ :: Semberija INFO ::

 

ТРИ НАГРАДЕ ЗА КК „БУДУЋНОСТ ПРОЛАБ“


Синоћ је завршен 46. „Избор спортисте године Града Бијељина 2022“. Међу добитницима, Кошаркашки клуб „Будућност Пролаб“ је добио три признања.Добили су признаје за најбољу мушку екипу.



Кошаркашки клуб „Будућност Пролаб“.

Сениорски погон КК „Будућности Пролаб“ је у сезони 2012/22. освојио Прву лигу Републике Српске остваривши највећи успјех у клупској историји. Утакмице плеј офа Прве лиге остаће у сјећању по квалитетној кошарци, често неизвјесним завршницама и пуним дворанама. Иако су дебитатни у Првенству БиХ бијељински кошаркаши нису обрукали ни себе ни град из којег потичу. КК „Будућност Пролаб“ се након одиграних 11 кола у елитном рангу бх. кошарке налази на високој трећој позицији на табели са остварених осам побједа и три пораза. У Купу РС су се након побједа над екипама из Зворника и Модриче, пласирали у полуфинале Купа.
 
Затим, добили су признање за најбољег тренера.



Јосип Панџа, тренер Кошаркашког клуба „Будућност Пролаб“.

Јосип Панџа је први тренер сениорске екипе Будућности. У својој богатој каријери са репрезентацијом БиХ је освајао У16 Европско првенство у Литванији 2015. године те био првак Олимпијских игара за младе (ЕYОФ) које су се одржале у Грузији такође 2015. године. У сезони 2021/22. је преузео кормило Будућности у моменту када су били на четвртој позицији на табели Прве лиге РС са омјером од пет побједа и три пораза. До краја сезоне екипа је освојила Прву лигу Републике Српске остваривши највећи успјех у историји клуба. Својим знањем, упорношћу, страшћу и темељитошћу Јосип Панџа је наставио са добрим резултатима и у Првенству БиХ. Екипа „Будућност Пролаб“ је први дио првенства завршила на високој трећој позицији са осам побједа и три пораза.
 
И најзад, кошаркаш Лука Јовановић је био други избор стручног жирија у конкуренцији најбољег спортисте у сениорској категорији.



Лука Јовановић, члан Кошаркашког клуба „Будућност Пролаб“.

Рођен је 16.07.1996. године. Поникао је у КК „Будућност“ у којем је играо за све клупске селекције са којима је био првак БиХ (кадети) и три пута првак РС (пионири и кадети). Капитен је КК "Будућност Пролаб” који ову сезону наступа у елитном рангу бх. кошаркашког такмичења. Лука игра на позицији бека, и у дебитантској сезони у Првенству БиХ игра запажену улогу у тиму Будућности. Истиче се великом енергијом, упорношћу и снажним спортским духом.

(Семберија инфо)