Куп "Мирза Делибашић": Игокеа одбранила пехар :: Semberija INFO ::

 

Куп "Мирза Делибашић": Игокеа одбранила пехар


САРАЈЕВО - Кошаркаши Игокее одбранили су пехар Купа БиХ "Мирза Делибашић" послије побједе против Широког у финалу резултатом 76:49.

Лакше него се очекивало изабраници тренера Владимира Јовановића стигли су до побједе.

Некада љути ривал екипе из Александровца добро се држао само током прве четвртине да би се пад у његовој игри осјетио већ у других десет минута када су већ били у заостатку од десет поена.

Минути одмора које је звао њихов тренер Иван Велић нису имали много утицаја јер је игокеа одбијала све њихове нападе и проналазила рјешења против њихове одбране.

Већ у трећем периоду Широкобријежани су били у великом резултатском минусу.

Пред одлучујући период Игокеа је водила са великих 17 поена предности коју је рутински сачувала до краја меча па је тренер Владимир Јовановић дао шансу свим играчима да осјете чар финала које није донијело велику неизвјесност.

Освјање Купа, за Игокеу представља велику побједу јер екипа није тријумфовала од 4. децембра прошле године и везала је девет пораза у АБА лиги као и два у Лиги шампиона.

Играчима је пао велики камен са срца док је тренер Јовановић везао двије побједе, у полуфиналу и финалу Куп БиХ, након што је средином јануара преузео екипу.

Тако је Игокеа поново објединила титуле у БиХ и показала да је тренутно без премца иако није у оптималној форми, али је квалитет дошао до изражаја у овом мечу. У једном тренутку дјеловало је као да играју са пола гаса против лидера Лиге БиХ који нема пораза након 15. кола, а колико су били надмоћни у одбрани свједочи податак да је Широки убацио само 18 поена у другом полувремену.

Много више проблема Игокеа је имала у полуфиналу када је надиграла Борац са 73:71, у драматичном мечу док је Широки био бољи од Босне са 71:65, а Сарајлије су биле домаћин завршног турнира Купа "Мирза Делибашић". Ново искушење Игокеа ће имати 5. марта против Цедевита Олимпије у Љубљани.

Коначно добили медаље

Екипа Игокее коначно је добила трофеј и медаље за освојену титулу шампиона БиХ прошле сезоне.

Кошаркашком савезу БиХ било је потребно осам мјесеци да преда заслужена признања клубу у којем више не игра неколико кошаркаша који су стигли до титуле док ни тренер није исти.

Пехар је додјељен капитену Марку Јошилу прије полуфиналног сусрета са Борцем, а предао му је нови чалн Управног одбора Драган Мрдић.


Глас Српске