Бх. кошаркаши вечерас се боре за пласман на СП :: Semberija INFO ::

 

Бх. кошаркаши вечерас се боре за пласман на СП


Кошаркашки репрезентативци Босне и Херцеговине вечерас у Самботелу играју утакмицу посљедњег кола квалификација за Свјетско првенство.

За пласман на СП нашим Змајевима је потребна побједа под сводом Савариа Арене против домаћина Мађарске, али и тријумф селекције Чешке Републике над Црном Гором у Подгорици.

Нема сумње да ће изабраници селектора Адиса Бећирагића учинити све како би свој задатак обавили на најбољи начин.

"Вечерас играмо утакмицу која нам може донијети пласман на Свјетско првенство, а истовремено ћемо ослушкивати кретање резултата на утакмици Црна Гора – Чешка Република. Што се конкретно тиче нашег меча, морамо добро одиграти у одбрани, али и у нападу бити на квалитетном нивоу. Надамо се нашој побједи, али и побједи Чешке, како бисмо урадили оно што досад репрезентација БиХ никад није урадила и по први пут се квалификовали на СП", каже селектор Бећирагић.

У сусрету против Мађарске шеф стручног штаба нашег националног тима рачуна на сљедеће играче: Миралем Халиловић, џон Роберсон, Амар Гегић, Адин Врабац, Кенан Камењаш, Александар Лазић, Харис Делалић, Амсал Делалић, Сани Чампара, Ђорђе Тополовић, Исмет Сејфић и Ајдин Пенава.

Утакмица Мађарска – БиХ почиње у 19 сати.


ОНАСА / БХРТ