Велико изненађење у Загребу - Звезда изгубила од Цибоне :: Semberija INFO ::

 

Велико изненађење у Загребу - Звезда изгубила од Цибоне


Фото - Јутарњи
ЗАГРЕБ- Кошаркаши Црвене звезде гостовали су Цибони у оквиру АБА лиге, а тим Душка Ивановића изненађујуће је поражен у Драженовом дому са 85:81. Партизан се некако дан раније извукао у Сплиту, али Звезда је ипак пала у Загребу.

Разлика је направљена у посљедњој четвртини коју је Цибона добила са 24:14. Александар Аранитовић је на крају погодио одлучујућа слободна бацања.

Најефикаснији у побједи Цибоне били су Капуста са 24, Радовчић са 17 и Мазалин са 15 датих поена. Црвену звезду носили су Петрушев са 15, Лука Вилдоса са 14 и Немања Недовић са 13 поена.

Као што је Партизан имао проблеме са Сплитом, тако је Цибона жестоко намучила Црвену звезду у првом полувремену послије кога је евролигаш водио са само поеном предности - 40:39, а ни на овом мечу није играо Бранко Лазић кога мучи повреда леђа.

Звезда је држала предност захваљујући расположеном Огњену Добрић који је већ послије првог полувремена био двоцифрен са 12 поена, док су контратежу правили Капуста и Радовчић.

Цибона је и у наставку одржала добар ниво игре, а Вилдоса и Недовић су направили разлику па је Црвена звезда на старту посљедње четвртине водила са шест поена предности.

Ипак, Цибона је преко Капусте успјела до потпуног егала, чак и предности у посљедњим минутима, па је у Драженовом дому виђена неизвесна завршница.

Права драма. Која је на крају припала Цибосима.

Црвено-бијеле у сљедећој недјељи очекује дупло коло, прво у Београду против Анадолу Ефеса, а онда на страни против Панатинаикоса, преноси Спутњик.


​Глас Српске