ДРАМА У ИЗРАЕЛУ. ЗВЕЗДА ПАЛА У ПРОДУЖЕТКУ :: Semberija INFO ::

 

ДРАМА У ИЗРАЕЛУ. ЗВЕЗДА ПАЛА У ПРОДУЖЕТКУ


Foto Evrolig

Каква драма у Тел Авиву! Црвена звезда је одиграла лош меч у Израелу, губила је читаву утакмицу, а онда се у финишу вратила и имала шут за побједу. Берон није погодио на крају па се ушло у продужетак у којем је Скоти Вилбекин одлучио побједника и донио прву побједу Макабију 84:69 у овој сезони Евролиге.

Макаби је на старту наметнуо свој ритам и казнио је Београђане лаганим поенима из транзиције. На другој страни Звезда је кренула промашеним закуцавањем Лоренза Брауна који је затим и зарадио повреду.

Иако су у најави меча „црвено-бијели“ истицали да управо морају да зауставе транзицију, то нису остварили па је домаћи тим лако дошао до 17:2. Звезда је била без идеје у нападу, губили су лопте (шест у првој четвртини) и Макаби је то кажњавао. Стратос Перпероглу је поенима успио да мало стабилизује игру Звезде. Грк је у првих 10 минута имао девет поена од гостујући 13.

Гости су успјели да домаћи тим уведу у позициони напад, па су смањили предност на девет поена (17:26). Својом енергијом и скоковима Мо Фаје је донио прикључак. Међутим, Београђани су својим грешкама у нападу омогућили Макабију поене из транзиције и плус 14. Перпероглу је наставио своју серију, па је опет успио да смањи на минус 8 (37:29) а до краја је израелски тим држао предност.

На старту треће четвртине нови промашај Звезде овај пут Давидовац, па домаћи праве серију 4:0. Нижом петорком гости су ухватили прикључак када је Перпероглу везао 3+1(41:47). Ипак Данстон је одмах вратио тројку и спријечио Београђане да додатно приђу.

Звезда је са ниском петорком успјела да ухвати потпуни прикључак. Сјајни Огњен Добрић је својом енергијом и поенима вратио београдски тим у игру. Оџо је донио изједначење 67:67 и наступила је права драма.

Тројке су промашили Џенкинс на једној и Волтерс на другој страни. Шест секунди прије краја Били Берон је имао отворен шут за три поена и није погодио, а на другој страни Зосман такође није био прецизан па је меч отишао у продужетак.

Скоти Вилбекин је отворио продужетак са пет везаних поена. Макаби је одиграо пуно боље додатних пет минута и дошао је до прве побједе.

У побједничком тиму Скоти Вилбекин је имао 16 поена и то претежно у финишу. Код Звезде је Стратос Перпероглу убацио 18 поена док је Огњен Добрић додао 10.

Резултати
ЦСКА-Химки 99:86
Жалгирис-Реал Мадрид 86:73
Фенербахче-Басконија 87:80
Панатинаикос –Милано 78:79
Бајерн-Асвел 104:63

(српскаинфо.цом)