ШК СВЕТИ ГЕОРГИЈЕ НА КАДЕТСКОМ И ОМЛАДИНСКОМ КУПУ РС :: Semberija INFO ::

 

ШК СВЕТИ ГЕОРГИЈЕ НА КАДЕТСКОМ И ОМЛАДИНСКОМ КУПУ РС


Преглед такмичарских активности ШК Свети Георгије на кадетском и омладинском Купу РС и на појединачном кадетском и омладинском првенству РС у убрзаном и брзопотезном шаху. 
 
Од 28.10. до 30.10. након тродневних борби  у Палама је завршен 27. куп РС у шаху . Шаховски клуб Свети Георгије наступио је у категорији кадета,  екипа до 14 година,  и освојио треће мјесто. Екипа је наступила у саставу, Дарко Јовановић,Вук Солаковић,Теона Дукић, Давид Перић, Павле Дукић  и  Павле Секулић. Екипа је остварила 3 побједе , 2 пораза и 2 неријешена резултата а најуспјешнији члан екипе је Теона Дукић са 5 поена из 7 партија.



Наш члан у категорији омладинаца Мирко Шајин наступао је  за екипу ШК  Светозар Глигорић  у омладинској категорији и играјући на првој табли остварио је максимални учинак. Мирко Шајин ,иначе ученик генерације у школи Свети Сава, је ове године добио и стипендију за шах од владе РС чиме је препознат његов марљив рад и истакнути резултати.



У Фочи од 12.11. до 13.11. 2022 је одржано 2. кадетско и омладинско првенство Републике Српске у убрзаном и брзопотезном шаху. Наступила су два наша члана Давид Перић у категорији дјечака до 8 година и Мирко Шајин у категорији дјечака до 16 година.. Давид Перић је са 6.5 поена из 7 партија био на диоби 1 и 2 мјеста али по додатним критеријумима је освојио 2 мјесто у убрзаном шаху, док се у брзопотезном шаху пласиорао на 5 мјесто у групи дјечака до 10 година. Мирко Шајин је у убрзаном шаху освојио 1 мјесто са максималним учинком , а у брзопотезном  шаху је био први у групи дјечака до 20 година чиме је постао првак РС до 16 година  у свим врстама шаха.



Оствареним резултатом смо показали да се налазимо у врху кадетског и омладинског шаха у Републици Српској.