Ратко Радовановић: Плакета за Профу :: Semberija INFO ::

 

Ратко Радовановић: Плакета за Профу


Стручни жири манифестације „Избор спортисте године Града Бијељина 2022“ одлучио је да са двије плакете, двојици наших суграђана изрази почаст за њихов допринос развоју спорта у Бијељини. Један од двојице је добро познато лице ФК „Радник“, пензионисани професор физичке културе, Ратко Радовановић.

Као професор физичке културе и професионални фудбалски тренер, Ратко Радовановић више од 60 година корача уз фудбал и уз свој ФК „Радник“. Иако је прилично загазио у осму деценију живота професор Радовановић са истим жаром проживљава све успјехе и падове свог клуба.

Популарни  “Профа из Семберије” посветио је свој живот фудбалу, одрастао уз њега, живио са њим и сада, у пензионерским данима фудбал је и даље главна тема његовог интересовања.

Ратко Радовановић је био дугогодишњи играч, тренер, савјетник, али и пријатељ бројним младим генерацијама Радника. Својим знањем, ентузијазмом, шармом и марљивошћу он је обиљежио деценије бијељинског фудбала и дао му непроцјењив допринос. Ако постоји човјек који је живио за најбитнијну споредну ствар на свијету то је свакако Семберски профа.

(Семберија инфо)