ЈАНА ИВКОВИЋ ЗЛАТНА НА ТУРНИРУ "ТРОФЕЈ СРБИЈЕ - ДУНАВ КУП 2023" :: Semberija INFO ::

 

ЈАНА ИВКОВИЋ ЗЛАТНА НА ТУРНИРУ "ТРОФЕЈ СРБИЈЕ - ДУНАВ КУП 2023"


Протеклог викенда у саставу тима Регионалног карате савеза Бирча, Мајевице, Семберије и Посавине, десет чланова Карате клуба "УНСУ" наступало је на међународном турниру "Трофеј Србије - Дунав куп 2023" у Беочину.
 
-На турниру намјењеном за дјецу до 13 година, у веома јакој конкуренцији чланови нашег клуба остварили су запажене наступе и резултате. Освојене су четири медаље од тога: једна златна, једна сребрна и двије бронзане медаље.



За злато се побринула Јана Ивковић у борбама у категорији 2012. годиште (-32кг). Сребро је освојила Николина Ина Ивковић у катама у конкуренцији дјевојчица 2015. годиште, док су се кроз репасаж за двије бронзане медаље изборили Немања Вигњевић у категорији дјечака 2013. годиште и Теодора Пантелић у катама у конкуренцији дјевојчица 2014. годисте.



Морамо истаћи одличан наступ Јане Ивковић, која је без изгубљеног поена са великим бројем поена завршавала своје мечеве и тако на бриљантан начин дошла до златне медаље. Јана је велика нада нашег клуба и овим наступом у врло јакој конкуренцији је све то још једном потврдила. 



Поред наведених представника нашег клуба који су освојили медаље запажене резултате су имали: Лука Петровић, Урош Јаковљевић, Андреј Јаковљевић, Андреј Ђурић, Стефан Вигњевић и Урош Јошић", стоји у саопштењу за јавност КК "УНСУ" из Бијељине.


 
Турнир у Беочину окупио је најбоље такмичаре и такмичарке из Србије јер је за све њих овај догађај био један у низу квалификационих за предстојеће балканско првенство. Поред домаћх каратиста, учествовали су и такмичари из Словачке, Румуније и Босне и Херцеговине. Изузетна конкуренција и отуда још већи значај резултатима које су постигли бијељински такмичари и такмичарке у саставу репрезентативног тима Регионалног карате савеза Бирча, Мајевице, Семберије и Посавине (БМСиП-е).