ВИ ОТВОРЕНО КАРАТЕ ПРВЕНСТВО ГРАДА БИЈЕЉИНЕ "ТРОФЕЈ БИЈЕЉИНЕ" ОПРАВДАО ОЧЕКИВАЊА :: Semberija INFO ::

 

ВИ ОТВОРЕНО КАРАТЕ ПРВЕНСТВО ГРАДА БИЈЕЉИНЕ "ТРОФЕЈ БИЈЕЉИНЕ" ОПРАВДАО ОЧЕКИВАЊА


У организацији Карате клуба "УНСУ" у суботу је у Бијељини одржан традиционални карате турнир са међународним учешћем, Отворено карате првенство града Бијељине "Трофеј Бијељине 2023". Турнир се налази у званичном календару Карате савеза Босне и Херцеговине и Карате савеза Републике Српске. Одржава се већ шесту годину за редом и спада у ред најмасовнијих и најквалитетнијих турнира у региону.






Под покровитељством Града Бијељине на челу са градоначелником Љубишом Петровићем, те Министарства за породицу, омладину и спорт у влади Републике Српске, златног спонзора компаније "Лyкос Балкан Металс" и многобројних привредника нашег града, Бијељина је ове године угостила 62 клуба са 620 учесника у скоро 800 категорија из: Србије, Хрватске, Црне Горе, Словеније, Мађарске, Бугарске, Словачке, Белгије и Босне и Херцеговине.



-Велику подршку турниру дала су сва три региона из Србије; Београдски карате савез, карате савез Војводине као и уже Србије чиме је ојачана сарадња нашег клуба са наведеним савезима и клубовима. Поред њих велику подршку дали су клубови из Тузланског кантона као и клубови из цијеле Републике Српске на чему смо свима веома захвални. Наравно, захвални смо клубовима из осталих земаља јер су својим учешћем дали неизмјерљив квалитет али и важност овогодишњем турниру. Организацијом једног овако великог спортског дођаја у нашем граду, Карате клуб "УНСУ" и Град Бијељина још једном су показали да карате у нашем граду има традицију и да има шта показати  и када су у питању такмичарски резултати али и организација великих међународних догађаја“, рекао је Горан Ивковић, тренер КК „УНСУ“ и први и најодговорнији човјек турнира „Трофеј Бијељине 2023“.



У такмичарском резултатском дијелу, у екипној конкуренцији овогодишњи "Трофеј Бијељине" припао је Београдском карате савезу који је оствареним резултатима одбранио прошлогодишњу титулу.  На другом мјесту најбоље резултате имали су каратисти КК "Енергија" из Бања Луке, док су се на трећем мјесту нашли каратисти Клуба борилачких вјештина "Тузла“.




Титулу појединачног освајача овогодишњег "Трофеја Бијељине" понио је добро  познато лице у Бијељини, Лука Вуковић, репрезентативац Србије и члан КК „Студентски Град“ из Београда. Лука је у опен сениорској категорији бриљирао и показао највише.




У женској опен сениорској конкуренцији "Трофеј Бијелиине" освојила је млада Дуња Рајић из Лазарева, такође репрезентативка Србије - актуелна У21 првакиња Европе, чланица КК "Задругар" из Милошева.
У опен категоријама јуниора и јуниорки титуле су понијели:





Јуниори опен: Пејић Лука из Бања Луке, члан КК "Енергија", актуелни вицепрвак Европе.
Јуниорке опен: Стојић Анђела из Бања Луке, чланица КК "Енергија" из Бања Луке.
Кадети опен: Милошевић Илија из Београда, члан Београдског карате савеза.
Кадеткиње опен: Марија Гавриловић из Бијељине, чланица КК "УНСУ".



У редовним сениорским категоријама у мушкој конкуренцији до 67кг најбољи је био Павле Дујаковић, такмичар КК "Енергија" из Бања Луке и актуелни У21 првак Европе и најбољи спортиста Републике Српске. Затим, до 75кг Харис Халиловић из Лукавца, члан КК "Сенсеи". До 84 кг најуспјешнији је био Кешелак Доминик из Словачке, члан ЦМК "Банска Бистрица.




У женској конкуренцији до 50кг најбоља је била Грчић Тамара, до 55кг Бараћ Јана, до 61кг Мијаиловић Тамара све три из Београда и чланице Београдског карате савеза, док је преко 68кг најбоља била Диеллеза Рама из Црне Горе, чланица КК "Улцињ".



-Као организатори презадовољни смо, прије свега одзивом клубова, масовношћу али и квалитетом турнира. Са свим виђеним бићемо слободни да кажемо да је ово један од највећих међународних спортских догађаја у окружењу икада. Организовати један овакав турнир заиста није лако. Потребно је много рада и квалитета у сваком смислу, те да као клуб заслужимо подршку свих ових учесника али и подршку Града Бијељине и других. Без обзира што није било лако све ово припремити и организовати послије свега виђеног можемо и морамо бити поносни на учињено.  Нећемо стати на овоме и већ од сутра се окрећемо планирању још већег, садржанијег и кавалитетнијег "Трофеја Бијељине" наредне године. У име УО клуба, у име цјелокупног нашег колектива, прије свега честитамо свима на оствареним резултатима, посебно екипним и појединачним побједницима овогодишњег "Трофеја Бијељине". Захваљујемо се Кабинету градоначелника Града Бијељина и градоначелнику Љубиши Петровићу, Одјељењу за друштвене дјелатности, Министарству породице, омладине и спорта Републике Српске, златном спонзору компанији "Лyкос Балкан Металс", привредницима нашег града, затим директорима и особљу спортске дворане Гимназије и Техничке школе. Наравно захвалност дугујемо медијима који су заиста увјек подршка у свему што радимо. На крају, велика захвалност нашим члановима клуба и њиховим родитељима јер без свих њих ово све би било много теже“, истакао је на крају Горан Ивковић.