Крос РТС-а: Са освојених 16 медаља АК „Академац“ најуспјешнији на домаћем терену! :: Semberija INFO ::

 

Крос РТС-а: Са освојених 16 медаља АК „Академац“ најуспјешнији на домаћем терену!


Протеклог викенда у Бијељини је одржано такмичење у крос трчању у склопу серије "Крос РТС" Србија који се ове године по први пута одржава изван граница Републике Србије а у оквиру манифестације "Бијељини на дар".



-У најјачој конкуренцији, доброј организацији и пред великим бројем љубитеља краљице спортова нашем граду смо "подарили" ни мање ни више него 16 медаља и били најуспјешнији клуб који је учествовао на овој престижној трци а која је и прва у овогодишњој серији. Градски атлетски клуб „Академац“ са задовољством је учествовао у овом такмичењу које је имало и симболичну вриједност те је наступио у готово свим категоријама и раме уз раме са најбољим атлетичарима из Србије, рекли бисмо доминирао на захтјевној стази бијељинског хиподрома“, стоји у саопштењу за јавност АК „Академац“ Бијељина.



У најмлађој категорији, предшколског узраста на 200м, медаљама су се окитили Сергеј Кулишић, освојивши 1. мјесто, Димитрије Чутурић освојивши 3. мјесто у категорији дјечака и  Лара Ћевриз освојивши такође 1. мјесто у категорији дјевојчица.



У категорији дјечака првог разреда на 500м, златом се окитио Вук Миливојевић, док је у категорији дјевојчица Ивана Јанковић завршила трку као другопласирана.

Милица Кулишић, кроз циљ је прошла друга, док је Милош Јефић трку завршио као трећепласирани у категорији трећег разреда.



У трци дјечака четвртог разреда на 600м ЗоранБлагојевић се и овог пута окитио златном медаљом.

У трци дјевојчица у наведеној категорији медаље су освојиле:

Анђела Раденковић, друго мјесто и сребрна медаља и Јована Тодоровић, треће мјесто и бронзана медаља.
У категорији дјевојчица шестих разреда на 600м Валентина Лакетић се окитила бронзом.



У трци дјечака осмог разреда на 1000м Вук Сломовић је кроз циљ прошао други и освојио сребрну медаљу.

У категорији дјевојчица, трку од 1000м је трчала Рада Бобић у категорији четвртог разреда средњих школа прошавши кроз циљ као првопласирана. Исту трку истрчала је и Исидора Вулић окитивши се сребром.



У категорији дјевојчица другог разреда средњих школа на 1000м трчала је Тамара Станишић окитивши се златом.

Трку дјечака другог разреда средњих школа на 1200м Митар Јовашевић је истрчао као другопласирани.