ГУСТ РАСПОРЕД ЗА КАРАТИСТЕ КК „ШАМПИОНИ“ :: Semberija INFO ::

 

ГУСТ РАСПОРЕД ЗА КАРАТИСТЕ КК „ШАМПИОНИ“


Каратисти КК „Шампиони“ из Бијељине протеклог су викенда наступали на два међународна турнира у Србији. Најприје у суботу, 20. маја Бајина Башта је била домаћин турнира “Тара Опен 2023“. Турнир је окупио око 350 такмичара из 40 клубова из Црне Горе, БиХ и Србије. КК „Шампиони“ су наступили са четверо такмичара. Лазар Марковић је освојио златну медаљу у категорији млађих сениора до 67кг, Синан Паљевац такође златну медаљу у категорији јуниора до 68кг, а бронзане медаље су освојиле кадеткње Емилија Богдановић и Милица Марић.



У недјељу је на распореду био наступ на 15. Међународном турниру „Рода Цуп 2023“ у Београду. Каратисти Шампиона, њих 16,  наступили су у оквиру заједничке екипе Регионалног карате савеза Бирча, Мајевице, Семберије и Посавине.

Велики допринос да екипа Регионалног карате савеза БМСиП освоји златну медаљу у категорији млађих сениора дали су чланови КК „Шампиони“, Александар Новицки и Лазар Марковић. У категорији јуниорки, екипно такође, свој допринос на путу до златне медаље дала је Хелена Ивковић.



У појединачној конкуренцији златне медаље су освојили Александар Новицки (У21, +75), Лазар Марковић (У21, -67) док су се за сребрна одличја изборили Синан Паљевац (јуниори, -68), Милица Марић (женске наде 2010, -49) и Ива Докнић (женске наде, +49). Бронзану медаљу је освојила Емилија Богдановић (кадеткиње, -47) а тренер Милорад Марковић  чинио је дио тренерског тима Регионалног карате савеза БМСиП-е који је водио такмичаре и такмичарке на „Рода Цуп 2023“.