На помолу нови рекорд: Невјероватни Ђоковић исписује историју у Риму :: Semberija INFO ::

 

На помолу нови рекорд: Невјероватни Ђоковић исписује историју у Риму


Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић ће у Риму имати прилику да обори још један рекорд.

Претходне године свјетског тениса прошле су у знаку Новака Ђоковића. Српски тенисер доминирао је на АТП туру, оборио све могиће рекорде и стекао предност у “ГОАТ” трци, а већ идуће недјеље имаће шансу да појача своје историјске бројке. Наиме, Ноле ће на у Риму јурити рекордан број пласмана у четвртфинале на једном Мастерсу. 

Ђоковић је потврдио своје учешће у Риму гдје је чак 16 пута играо четвртфинале. Уколико и ове сезоне понови тај успијех постаће асполутни рекордер будући да никоме није пошло за руком да се на једном турниру 17 пута пласира међу осам најбољих.

Актуелни рекорд Новак дијели са Рафаелом Надалом. Шпанац је, такође, у Риму играо четвртфинале 16 пута, али исти “скор” има у Монте Карлу и Мадриду. Ипак, “Бик са Мајорке” повукао се са Мастерса у италијанској престоници тако да је Ђоковићу отворен пут ка још једној историјској цифри. 

Ипак, задатак српског тенисера неће бити лак будући да на старту сезоне на шљаци није одушевио. Ђоковић је рано елиминисан у Монте Карлу, потом се мучио и у Бањалуци, а на све се надовезала повреда лакта због које је одлучио да се не такмичи у Мадриду. Добра вијест је да претходних дана у Марбељи тренира без заштите и дјелује да је максимално спреман за Мастерс у Риму. 

Новак је шест пута освајао турнир у комплексу Форо Италико, актуелни је шампион, а на турниру има скор од чак 64 побједе и само десет пораза. Мастерс у Риму почиње идуће недјеље, односно – 10. маја и трајаће 11 дана.

(Глас Српске)