Ролан Гарос: Пред Ђоковићем тежак задатак :: Semberija INFO ::

 

Ролан Гарос: Пред Ђоковићем тежак задатак


На мастерс турниру у Паризу, Ролан Гаросу, пред Новаком Ђоковићем налази се тежак задатак. Србину ће прва препрека на старту турнира бити Александар Ковачевић, а Ноле није имао среће са жријебом, јер је упао у Алкаразову половину жријеба.

Новак Ђоковић је сазнао ривале до пројектованог финала Ролан Гароса. Жребом у Паризу одеђени"костури", а Ђоковић је трећи носилац.

Новаков пут изгледа овако: прво коло Ковачевић, други Мартон Фучович/Иго Греније, треће коло Лука Ван Аш или Марко Ћекинато, четврти Хуркач или Баутиста Агут, Рублев четвртфинале, полуфинале Алкараза, финале Медведева.
Новак се прошле сезоне пласирао у четвртфинале, па брани 360 бодова.

Уколико би Новак Ђоковић освојио титулу, вратио би се на прво мјесто, на којем је тренутно Карлос Алкараз, али би уједно постао и најтрофејнији тенисер у историји са 23 Гренд слем трофеја и претекао би Рафаела Надала, са којим је до сада био изједначен са по 22 титуле.

Филип Крајиновић ће на старту играти против Френсиса Тијафоа, Ласло Ђере против Андреја Рубљова.

Први носилац Карлос Алкараз играће на старту против квалификанта, а прва озбиљнија препрека могла би да му буде у трећем колу, када би могао да се састане са Денисом Шаповаловим.

Подсјетимо , Рафаел Надал, бранилац трофеја и освајач 14 титула на Ролан Гаросу, неће ове године играти у Паризу због повреде.