U UGLjEVIKU MEĐUNARODNA SMOTRA FOLKLORA U ČAST SVETE PETKE


FOTO: InfoBijeljina.com
Ulicama Ugljevika danas su prodefilovali učesnici Dvanaeste međunarodne smotre dječijeg folklornog stvaralaštva.

Ova kulturno-umjetnička manifestacija održava se  u okviru slavskih svečanosti opštine Ugljevik – Svete Petke Paraskeve koja se obilježava 27. oktobra.
 
Načelnik Ugljevika Vasilije Perić na svečano je ispred Centra za kulturu otvario manifestaciju istakavši da je  Kulturno umjetničkom društvu (KUD) “Rudar”  organizator jedinstvene manifestacije koja okuplja djecu.
Perić je gostima poželio dobrodošlicu a KUD-u “Rudar” zahvalio jer čuvaju tradicju, kulturu i običaje ovog kraja.

FOTO: InfoBijeljina.com

– Danas je Ugljevik posebno lijep, jer je prepun djece i mladih. Na ovaj način učestvujemo u međukulturnoj saradnji sa drugim narodima jer KUD “Rudar” prezentuje naš Ugljevik i Republiku Srpsku širom svijeta – naglasio je Perić i najavio nastavak podrške njihovom radu.

Zahvalnice učesnicima smotre dječijeg folklora dodijelio je predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Đoko Simić  koji je izrazio zadovoljstvo jer su u ovoj opštini danas brojni gosti.

Predsjednik KUD-a „Rudar“ Milan Lazić rekao je da je ovogodišnja smotra okupila 250 učesnika iz Srbije, Slovenije i Republike Srpske.

Učesnici smotre dječijeg folklornog stvaralaštva su kulturno-umjetnička društva “Rudar” i sekcija Priboj, ansambl Osvnovne škole Cirkovce  iz Kidričeva (Slovenija) i Centar za očuvanje kulturne tradicije “Jevrem Obrenović” Šabac (Srbija).

(srpskainfo.com)