BIJELjINSKI KARATISTA NEDIĆ DRUGI NA RANG LISTI SVJETSKE KARATE1 LIGE ZA MLADE ZA 2018 GODINU


Na najnovijoj i završnoj rang listi Svjetske KARATE1 Lige za mlade, nakon sva četiri kola koja su održana u Bugarskoj, Meksiku, Hrvatskoj i Italiji, naš junior Nedić Saša (76+) zauzeo je drugo mjesto iza poljaka Sobkonjiaka. Uz sve ovo, treba istaći da je Nedić najbolje plasirani omladinac Bosne i Hercegovine u Svjetskoj KARATE1 Ligi za mlade u 2018 godini. Na opštoj rang listi, naš junior se rezultatima u pomenutoj Ligi popeo sa 26 na 11 mjesto najboljih juniora svijeta u kategoriji (76+), što predstavlja jedan od najboljih rezultata ikada bijeljinskog karate sporta.

Važno je još napomenuti, da u trećem kolu Lige u Meksiku naš junior nije nastupao zbog nedostatka finansijskh sredstava. Da je bilo podrške i sredstava i da je nastupao, sigurno je da bi pozicije na obe liste bile još bolje!
Nakon titule pojedinačnog prvaka i ekipnog viceprvaka Balkana sa ovakvim završnim plasmanom u Svjetskoj KARATE1 ligi, nadamo se pozivu nastupu za reprezentaciju BiH na predstojećem Evropskom prvenstvu za kadete juniore i mlađe seniore u februaru mjesecu u Danskoj, a o tome u narednim danima odluku donose selektori i UO Saveza.

Pored Nedića, nakon svog prvog, ali uspješnog nastupa u ženskoj konkurenciji, u IV završnom kolu Lige u Veneciji, naša kadetkinja Kalajdžić Sara se u kategoriji (-47) izborila za visoko 37 mjesto rang liste Lige za 2018 godinu. Kako se bodovi prenose na tekuću godinu sigurno je da će još napredovati jer je tek stupila u kadetsku konkurenciju.I ostali naši takmičari; juniorka Dajana Kalajdžić, junior Ivković Aleksandar, te kadet Jović Aleksandar su uglavnom zadržali svoje pozicije na rang listama i od njih tek očekujemo značajan napredak u ovoj godini.

U protekloj sezoni naš klub nastupao je na čak 39 karate događaja među kojima na svim zvaničnim prvenstvima, ligama i kupovima. Ukupno smo u naš Grad donijeli 296 medalja, od čega 103 zlatne, 93 srebrne i 100 bronzanih što nas čini najaktivnijim i najuspješnijim klubom Bijeljini, a svrstava nas među najuspješnije u Republici Srpskoj!

Pored svega, svoju snagu i kvalitet pokazali smo i u organizacionom dijelu jer smo bili inicijatori i organizatori prvog otvorenog karate prvenstva Grada Bijeljine “TROFEJ BIJELjINA 2018“ koji je pod pokroviteljstvom SO Grada Bijeljina okupio 56 klubova sa 622 takmičara iz pet zemalja.

Rezultati koje je naš klub postigao u protekloj godini, na svim nivoima nas sve u klubu čine ponosnim, a što je najvažanije, pokazuju da se sa predanim i sistematskim radom možemo nositi sa najboljima u svijetu!

Da bismo nastavili i još više napredovali, neophodno je da budemo primjećeni i adekvatno našim aktivnostima i rezultatima podržani, najprije od lokalne zajednice, ali i od republilčih i državnih nadležnih institucija.

Pres služba KK “UNSU“