ISKLjUČENI IZ SAOBRAĆAJA ZBOG VOŽNjE POD DEJSTVOM ALKOHOLA :: Semberija INFO ::

 

ISKLjUČENI IZ SAOBRAĆAJA ZBOG VOŽNjE POD DEJSTVOM ALKOHOLA


Policijska uprava Bijeljina, u periodu od 20. do 23. avgusta 2021. godine, realizovala je republičku akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili psihoaktivnih supstanci.
 
Akcija je provedena u okviru kampanje „Vozi oprezno, putuj bezbjedno“, a tokom trajanja akcije kontrolisno je 1985 učesnika u saobraćaju, od čega je sankcionisano 530 vozača. Izvršeno je 2441 alkotest pri čemu je kod 97 vozača utvrđena koncetracija alkohola u organizmu, zbog vožnje pod uticajem opijata iz saobraćaja su isključena tri vozača.  Zbog upravljanja pod uticajem alkohola od preko 1,5 g/kg alkohola u organizmu  lišeno je slobode 13 lica.
 
Policijska uprava Bijeljina u narednom periodu kontinuirano će provoditi akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, stoga apelujemo na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, da prilagode brzinu uslovima i stanju na kolovozu, te da ne upravljaju vozilom ukoliko su pod dejstvom alkohola ili drugih psihoaktivnih supstanci koje mogu uticati na psihofizičku sposobnost vozača'', upozoravaju iz policije.
 
 Semberija info