RISTO RADIĆ NOVI PREDSJEDNIK OPŠTINSKE BORAČKE ORGANIZACIJE :: Semberija INFO ::

 

RISTO RADIĆ NOVI PREDSJEDNIK OPŠTINSKE BORAČKE ORGANIZACIJE


Na redovnoj skupštini Boračke organizacije Lopara danas je za novog predsjednika jednoglasno izabran Risto Radić, koji je najavio da će voditi posebnu brigu o jedinstvu unutar Boračke organizacije.
 
"Prioritet u radu biće nam konačno stambeno zbrinjavanje porodica poginulih i ratnih vojnih invalida, a nastavićemo tradiciju njegovanja lika i djela srpskog borca, izdavanje edicija o proteklom odbrambenom ratu i završiti podizanje spomen-obilježja borcima u svim mjesnim zajednicama", rekao je Radić novinarima.
 
Skupštini Boračke organizacije Lopara prisustvovao je i predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/ Milomir Savčić, koji je istakao izuzetnu saradnju BORS-a sa opštinskom Boračkom organizacijom i opštinom Lopare na čelu sa načelnikom Radom Savićem.
 
"Najbolji primjer dobrog rada opštine Lopare i Boračke organizacije je da skoro i nema problema u boračkoj populaciji ove opštine. Gotovo sva djeca poginulih boraca su dobila stalna zaposlenja zahvaljujući zalaganju načelnika Savića i zbog toga smo na obilježavanju 25 godina BORS-a opštini Lopare dodijelili najveće priznanje Zlatnu značku", rekao je Savčić novinarima.
 
On je izrazio uvjerenje da će dobra saradnja BORS-a i opštine Lopare biti nastavljena na dobrobit boračke populacije ove opštine.
 
"Neka svi problemi nestanu baš onim tempom kako napreduje opština Lopare", poželio je Savčić.
 
Skupštini je prisustvovao i načelnik opštine Lopare Rado Savić koji je istakao da su sva djeca poginulih boraca Vojske Republike Srpske sa visokom školom dobila stalno zaposlenje i da će za preostalo petnaestoro djece sa srednjom stručnom spremom pronaći rješenje za posao u ovoj majevičkoj opštini.
 
Savić je rekao da će general Vojske Republike Srpske Momir Zec na Đurđevdan, krsnu slavu ove majevičke opštine, dobiti Povelju opštine Lopare za doprinos očuvanju Majevice i Republike Srpske.
 
"Najveća zasluga za to što je opština Lopare dobila Zlatnu značku od BORS-a pripada lokalnoj Boračkoj organizaciji i svim borcima majevičkog kraja", poručio je Savić.