FILM O BIJELjINSKIM „NEVIDLjIVIM LjUDIMA“ :: Semberija INFO ::

 

FILM O BIJELjINSKIM „NEVIDLjIVIM LjUDIMA“


Udruženje za razvoj i edukaciju mladih "Siguran korak" iz Bijeljine danas je povodom Svjetskog dana Roma a u okviru projekta pod nazivom "Socijalna uključenost nevidljivih ljudi" predstavilo film o socijalno ugroženim ljudima koji žive na marginama našeg društva. Predstavnici Gradske uprave, udruženja i institucija koje sarađuju sa Udruženjem „Siguran korak“ imali su priliku vidjeti pet životnih priča naših „nevidljivih“ sugrađana.
 
- Naše Udruženje već godinama radi sa romskom zajednicom u našem gradu kako bismo im pomogli da izađu iz začaranog kruga neobrazovanosti i siromaštva. U tom cilju do sada smo uradili mnogo projekata međutim, ovaj put smo se odlučili na nešto inventivniji pristup. Željeli smo da probleme sa kojima se u svom radu susrećemo a sa kojima žive pripadnici romske zajednice u Bijeljini prikažemo u video formatu kako bi se informacije sa terena što izvornije prenijele do naših sugrađana. Filmom želimo da skrenemo pažnju javnosti na probleme u romskoj zajednici a potom ćemo se kroz konkretne mjere truditi da te probleme riješimo ili barem ublažimo“, izjavila je za „Semberija INFO“ Begzada Jovanović izrazivši pri tome zahvalnost Gradskoj upravi Grada Bijeljina uz čiju podršku su realizovali ovaj projekat.

Video je nastao u video radionici Dejana Šešuma a poslije današnjeg prvog prikazivanja u Centru za kulturu „Semberija“ zainteresovani će ga moći pogledati na YouTube kanalu Udruženja „Siguran korak“.


Semberija info - I. Gutić