BIJELjINSKI RIBOLOVCI JOŠ JEDNOM POKAZALI HUMANOST :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINSKI RIBOLOVCI JOŠ JEDNOM POKAZALI HUMANOST


Njegujući tradiciju, Sportsko ribolovno udruženje „Riba“ iz Bijeljine stavilo se na raspolaganje Gradskoj organizaciji Crvenog krsta Bijeljina na način da su članovi udruženja danas, na Veliki petak spremili obroke za korisnike Narodne kuhinje u našem gradu.



- Ovo je sedma govina kako članovi našeg Sportskog ribolovnog udruženja učestvuju u procesu pripreme predvaskršnje trpeze za naše najugroženije sugrađane. Nadamo se da ćemo u narednim godinama još bolje izvršavati ovu dužnost. Nažalost, svake godine je sve veći broj korisnika Narodne kuhinje. Prošle godine je bilo 260 korisnika a ove pripremamo 300 obroka. Obrok se sastoji od porcije pržene ribe, porcije riblje čorbe, hljeba i troje šarenih jaja. Zahvalio bih se svima koji su nam pomogli da realizujemo ovu akciju a posebno našem gradskom Crvenom krstu koji je naš glavni partner u nastojanju da radost Vaskrsa unesemo u domove naših najugroženijih građana“, izjavio je Miodrag Đukić, predsjednik Sportsko ribolovnog udruženja „Riba“ pohvalivši i svoje članove od kojih je većina danas prisutnih učestvovala i na svih prethodnih šest akcija.



Gradska organizacija Crvenog krsta je zajedno sa bijeljinskim ribolovcima učestvovala u nabavci namirinica potrebnih sa današnje pripremanje obroka. Volonteri Crvenog krsta će u toku dana, zajedno sa članovima SRU „Riba“ dostaviti hranu do krajnjih korisnika. 



Narodna kuhinja u Bijeljini svakodnevno priprema 275 obroka za najugroženije na području grada Bijeljina. Prema informacijama Centra za socijalni rad Bijeljina broj ljudi u potrebi za ovakvom vrstom pomoći je 340 pa se u Gradskoj organizaciji Crvenog krsta nadaju da će do kraja ove godine obezbijediti potrebne preduslove kako bi za sve njih obezbijedili jedan topli obrok dnevno.


Semberija info