Predstavljen program Srednje škole unutrašnjih poslova Banja Luka :: Semberija INFO ::

 

Predstavljen program Srednje škole unutrašnjih poslova Banja Luka


Snistarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske organizovalo je danas  promociju Srednje škole unutrašnjih poslova. Promocija je upriličena za bijeljinske  srednjoškolce  a održana je  u Gradskoj sportskoj dvorani.



U okviru ovog događaja, predstavnici Uprave za policijsku obuku i Policijske uprave Bijeljina upoznali su  učenike sa mogućnostima upisa u Srednju školu unutrašnjih poslova, kao i drugim detaljima koji se odnose na način školovanja. Takođe ,  učenicima  je izložena  oprema, sredstva za rad i vozila koje  koriste policijski službenici a  predstavljena  im je i  taktičko-pokazna vježba pripadnika Jedinice žandarmerije PU Bijeljina.
 

-Odabir budućih policijskih službenika prethodnih dvadesetak godina vršili smo putem Policijske akademije. Zaključno sa krajem ove godine odškolovaćemo i na pripravnički staž uputiti 26. klasu akademije. Na taj način mi smo do sada odškolovali nekoliko hiljada policajaca. U narednom periodu, Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske zbog odlaska u zasluženu penziju i smjene generacija, nedostajaće nekoliko stotina policajaca. Zato smo započeli proces ponovnog pokretanja Srednje škole unutrašnjih poslova, koja će zajedno sa Policijskom akademijom obrazovati stručni kadar koji će sutra štititi ustavni poredak i bezbjednost naših građana i njihove imovine“, izjavio je Siniša Karan, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske.



Vlada Republike Srpske donijela je 30. marta ove godine  Odluku o osnivanju JUSrednja  škola  unutrašnjih poslova, a u školskoj 2023/2024. godini Srednja škola unutrašnjih poslova vršiće prepis učenika iz drugih razreda srednjih škola u treći razred Srednje škole unutrašnjih poslova.



-Ja sam završio Srednju školu unutrašnjih poslova 2001. godine i od tada sam pune 22 godine u policijskoj službi. Školovanje je i tada bilo internatskog tipa, učili smo zanimljivu stručnu teoriju i u praksi provjeravali naučeno, učili smo borilačke vještine i rukovanje vatrenim oružjem koje koristi policija. Nisam se pokajao zbog izbora policijske profesije i ovom prilikom pozvao bih sve mlade koji ispunjavaju uslove konkursa a koji su voljni da štite bezbjednost ljudi i imovine da se prijave i pridruže nam se“, rekao je Vladimir Jović, pomoćnik komandira Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Bijeljina.
 

Semberija info