OŠ “SVETI SAVA”: 500 KNjIGA OD RTS-A :: Semberija INFO ::

 

OŠ “SVETI SAVA”: 500 KNjIGA OD RTS-A


U okviru manifestacije “Bijeljini na dar” koju organizuje RTS Kros, Osnovnoj školi “Sveti Sava” donirano je 500 knjiga. Direktor RTS Kros-a, Stevan Kovačević rekao je da je riječ o paket projektu “Bijeljini na dar”, u okviru kog su brojne radionice kulturnog i umjetničkog sadržaja, kao i festivali.



-Ove godine Kros je prvi put prešao granice Srbije, a ideja je nastala prošle godine, na Pedagoškom fakultetu u Bijeljini, prilikom potpisivanja Pisma o namjerama. Danas smo OŠ “Sveti Sava” poklonili 500 knjiga,  a riječ je o akciji  RTS-a i Radio Beograda pod nazivom „Knjiga solidarnosti“. Takođe smo organizovali da pjesnik Mihajlo Šćepanović govori stihove učenicima”, rekao je Kovačević. On je istakao da je donacija 500 naslova znak zahvalnosti školi, jer je uključena u očuvanje srpskog jezika i pisma, na relaciji Bijeljina-dopunska škola u Kranju. Putem video-linka, danas u okviru manifetsacije  uspostavljena veza OŠ “Sveti Sava”, sa Srpskom dopunskom školom u Kranju,  Večernji termin od 19 časova rezervisan je za književno veče sa Ljubivojem Ršumovićem.

Profesor srpskog jezika i književnosti Željka Mlađenović, izrazila je zahvalnost na vrijednoj donaciji 500 knjiga.



-Ovaj poklon nam mnogo znači, jer nećemo imati problema sa školskom bibliotekom kad su u pitanju lektire, a posebno kad je riječ o savremenim piscima kao što su Radosav Milić i Gradimir Stojković”, rekla je Mlađenovićeva.
 
19 časova, Centar za kulturu „Semberija“ – književno veče Ljubivoja Ršumovića, uz direktni prenos na Radio-Beogradu.