ODRŽANO TAKMIČENjE DJECE U PECANjU NA PLOVAK U VELINOM SELU :: Semberija INFO ::

 

ODRŽANO TAKMIČENjE DJECE U PECANjU NA PLOVAK U VELINOM SELU


U organizaciji Sportskog ribolovnog društva "Riba" i podršku Gradske uprave, u Velinom Selu je danas održano takmičenje djece u pecanju na plovak "Velino Selo 2023". Ovo okupljanje mladih ljubitelja pecanja je drugo po redu, ali veliki broj takmičara jasno pokazuje da će ovo prerasti u tradiciju koja će u budućnosti okupljati djecu iz cijele Semberije.


 
Napominjući da je ideja vodilja bila želja da djeca provode više vremena u prirodi, a ne ispred ekrana elektronskih uređaja, Milenko Manojlović, jedan od organizatora današnjeg događaja, osvrnuo se na značajan pomak u organizaciji u odnosu na prošlu godinu.


 
- Za razliku od prošle godine, kada smo sve organizovali iznenada i kada je lokacija na kojoj je održano takmičenje bila poprilično zapuštena, ove godine smo sa pripremama krenuli ranije - očistili lokaciju i time je, zapravo, proširili, ali i medijski bolje promovisali ideju, tako da danas imamo preko šezdeset takmičara - rekao je Manojlović.


 
Predsjednik Ribolovnog udruženja "Riba", Miodrag Đukić, izrazio je zahvalnost na gostoprimstvu domaćinima, mještanima Velinog Sela, i naglasio da će udruženje na čijem je čelu podržavati ovu i slične akcije.


 
Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Velino Selo, Đorđe Matić, zahvalivši Udruženju "Riba" i Gradskoj upravi na pomoći, istakao je da nijedna ideja ne bi bila realizovana bez podrške, pa tako ni ova i dodao da su se ove godine mališanima iz Velinog Sela pridružila i četiri učesnika iz Srema.



Prvo mjesto u kategoriji takmičara od 11 do 18 godina osvojio je Stefan Lukić, dok je Žarko Panić pobjednik u kategoriji od 6 do 11 godina.