JZU Bolnica „Sveti Vračevi“: Bijeljinska bolnica bogatija za 10 mladih ljekara :: Semberija INFO ::

 

JZU Bolnica „Sveti Vračevi“: Bijeljinska bolnica bogatija za 10 mladih ljekara


Zbog uvođenja novih usluga, a time i proširenja obima posla, JZU Bolnica „Sveti Vračevi“ Bijeljina nastavlja sa povećanjem svojih kadrovskih kapaciteta prijemom u radni odnos 10 doktora medicine koji su danas potpisali ugovore. Mladi ljekari imaće priliku da se u ovoj ustanovi usavršavaju u različitim oblastima medicine.



Profesor dr Zlatko Maksimović, direktor Bolnice „Sveti Vračevi“ Bijeljina, istakao je da je potpisivanje ugovora sa 10 mladih ljekara značajan dan za bijeljinsku bolnicu, kao i za mlade ljekare i ljude koji gravitiraju prema njoj.



- Svjedoci smo da posljednjih mjeseci, ali i godina, bijeljinska bolnica uvodi nove procedure i samim tim javlja se potreba za novim zapošljavanjem i novim kadrovima. Podsjetiću da uvodimo nove procedure iz kardiologije, hirurgije i mnoge druge. Sasvim je izvjesno da ćemo uskoro graditi još jednu angio salu, jer iz cijele RS pacijenti dolaze u našu ustanovu, prvenstveno sa kardiološkim problemima. S obzirom da uvodimo nove procedure, želimo da se obezbjedimo sa kadrom da ne bismo razmišljali u narednom periodu. Uz saglasnost Ministarstva zdravlja mlade ljekare smo primili na šest mjeseci i plan je da u toku tih mjeseci odredimo koje specijalizacije ćemo  dodjeliti doktorima koji budu zainteresovani za njih“, istakao je dr Zlatko Maksimović, direktor Bolnice „Sveti Vračevi“ i dodao da su on i njegovi saradnici obavili razgovore sa 10 medicinskih sestara koje će u narednom periodu biti primljene u radni odnos u bijeljinskoj bolnici.

Katarina Stević, doktor medicine, izrazila je zadovoljstvo jer je dobila mogućnost da nastavi svoje usavršavanje što se tiče znanja i vještina u Bolnici „Sveti Vračevi“ Bijeljina.



- San svakog mladog ljekara, a i moj jeste da u narednom periodu dobijem željenu specijalizaciju o kojoj sam maštala kada sam odabrala ovaj poziv i da na taj način doprinesem zdravstvenom sistemu u našoj zemlji, kao i našem gradu. Još uvijek ne znam koja bi to specijalizacija bila, ali kružićemo po odjeljenjima pa ću vidjeti šta mi najbolje odgovara“, kazala je Stevićeva.

Aleksandar Ilić, doktor medicine,  kazao je da je svoj volonterski rad u Bolnici „Sveti Vračevi“ započeo prije tri mjeseca, te da je oduševljen bolnicom, organizacijom i timskim radom na svim odjeljenjima.



- Mislim da je mladim ljekarima pružena prilika da napreduju dalje u svojoj karijeri, posebno po pitanju specijalizacije i da steknu nova znanja i iskustva. Nadam se da se i buduće mlade kolege doktori po završetku svojih studija medicine neće dvoumiti po pitanju povratka u svoj rodni kraj kao što nisam ni ja“, zaključio je Ilić.


​Semberija info - S. Ristanović