Prvo rješenje u naselju GTZ uručeno starini Strahinji Đorđiću :: Semberija INFO ::

 

Prvo rješenje u naselju GTZ uručeno starini Strahinji Đorđiću


Gradonačelnik Ljubiša Petrović uručio je danas prvo rješenje osamdesetosmogodišnjem Strahinji Đorđiću u Ulici kralja Dragutina 40/1 u naselju GTZ, čime Đorđić postaje vlasnik stambene jedinice u kojoj je živio četvrt vijeka.



 “Ovo je simboličan gest, jer nakon dvije i po decenije konačno počinjemo da rješavamo jedan egzistencijalni problem, životni problem stanovnika koji već 25 godina žive u 140 stambenih jedinica u naselju GTZ. Ovo je poseban dan, jer smo okončali sve neophodne procedure. Za svih 140 stambenih jedinica nastavljamo proceduru dodjele rješenja korisnicima ovih stambenih jedinica, čime oni postaju i njihovi stvarni vlasnici. Nakon toga stanovnici ovog naselja dobiće lična dokumenta koja ne moraju mijenjati svake dvije godine, kao što je to bio slučaj do sada. Zbog toga su se osjećali kao građani drugog reda. Nije bilo nikakvih razloga da se na ova rješenja čeka dvije i po decenije. U pitanju su ljudi koji su u ratu puno propatili i izgubili svoje najmilije. Strahinja Đorđić je u ratu izgubio sina Danila, dao je ono najvrednije, da bismo mi danas mogli živjeti u mirnoj i slobodnoj Republici Srpskoj.”, istakao je gradonačelnik Petrović, naglasivši da će do kraja ove godine biti završena procedura dodjele rješenja za sve stanovnike GTZ naselja.



Osamdesetosmogodišnji Strahinja Đorđić zahvalio se Gradskoj upravi i gradonačelniku Ljubiši Petroviću na dodjeli rješenja za stambenu jedinicu u ovom naselju.



 “Živio sam u Bradini kod Konjica. Ni kamen na kamenu nije ostao od naših kuća u tom selu. Ustali smo u odbranu Republike Srpske i zahvalni smo braći koji su nas primili kao svoje u Semberiji. Godinama smo morali mijenjati lične karte svake dvije godine i to nam je teško padalo. Dobio sam ovo rješenje i konačno se osjećam kao svoj na svome”, istakao je starina Strahinja Đorđić.



(Semberija info)