U Gradskoj upravi Bijeljina peta po redu “Otvorena vrata” za građane :: Semberija INFO ::

 

U Gradskoj upravi Bijeljina peta po redu “Otvorena vrata” za građane


Peta po redu „Otvorena vrata“ održana su danas u Gradskoj upravi Grada Bijeljina, uz prisustvo većeg broja građana sa raznoraznim problemima.
 
Ovog puta teme sastanka su bile iz oblasti saobraćaja, rasvjete, stambeno-komunalnih poslova, imovinskih odnosa i komunalne naknade.
 
Pojedinačne razgovore sa građanima obavilo je nekoliko službenika Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine u Gradskoj upravi.
 
Među građanima koji su se obratili za pomoć Gradskoj upravi bila je Nevenka Jovanović, koja je u ime stanara iz stambene zgrade u Beogradskoj 32 V, kompleks spornih zgrada koji je izgradio Marjanović, apelovala da se stanarima pomogne da riješe pravni status svoje imovine, jer i dalje ne mogu uknjižiti stanove katastarski niti gruntovno.



“U naselju imamo infrastrukturne probleme. Nemamo rasvjetu, asfalt, kanalizaciju, ali imamo i dalje septičke jame koje se moraju redovno crpiti”, naglasila je Nevenka Jocanović.
 
Veoma zanimljiv problem je 90-godišnje penzionisane prosvjetne radnice Spasenke Đurđević, koja je zajedno sa svojim pokojnim suprugom koji je takođe radio sa njom u školi u Popovima, na osnovu čega su dobili stanove na korištenje u sastavu ovog školskog objekta.
 
“Majka je dovedena kao prosvjetni radnik 1951. godine u Popove. Tako je tada bilo, samo vas dovedu. Dobila je stan, ali nije nikada ostvarila stanarsko pravo niti izvršila otkup stana, niti je iko obavijestio da se to može uraditi”, istakla je njena kćerka Dušica Đurđević koja sa pravnicima pomaže da majka riješi pitanje pravnog statusa stana.
 
Među problemima, građani su naveli i prostor kod zgrada na početku Ulice 27. marta, gdje se djeca igraju, ali se nalazi dosta kontejnera, dok nekim komšijama redovno smeta oko 20-tak mališana koji se igraju na ovoj lokaciji, pa čak i saksije sa terasa bacaju na djecu.
 
Gordana Marković iz Starog Gojsovca apelovala je da se postavi rasvjeta u dvije ulice pored dječijeg igrališta, navodeći da su stubovi već postavljeni, ali da nikada nisu dobili rasvjetu.
 
Službenici nadležnog Odjeljenja evidentirali su molbe i zahtjeve građana, uz obećanje da će Odjeljenje pomoći tamo gdje budu u mogućnosti i ukoliko imaju nadležnosti.

(Semberija info)