Prezentacija novog urbanog parka na Pet jezera :: Semberija INFO ::

 

Prezentacija novog urbanog parka na Pet jezera


U Gradskoj upravi održana je javna prezentacija projekta novog gradskog parka u naselju Knez Ivo od Semberije, u Mjesnoj zajednici Ledinci.
 
U pitanju je idejni projekat, te su i dalje moguće korekcije u vezi ovog projekta, a sve sa ciljem socijalizacije djece i usmjeravanja mladih ka prirodi i sportskim aktivnostima.
 
Vođeni idejom da grad dobije epitet zelenog grada, Gradska uprava pokrenula je projekat izgradnje novog gradskog parka u okviru naselja Knez Ivo od Semberije, a gradnju istog podržali su brojni građani i stručna javnost.
 
Idejno rješenje je nastalo kao rezultat saradnje Gradske uprave i JP „Direkcija za izgradnju i razvoj grada“ Bijeljina i ima za cilj da uredi i ozeleni 13.022 m2 kvadratnih i ponudi različite sadržaje potrebne našim sugrađanima.
 
Ovaj kompleks omogućiće veći prostor za dječiju igru, sa osmišljenim zonama za zabavu, logičku igru, igru za razvoj prostorne organizacije i motoričkih sposobnosti.


 
Planirani park biće obogaćen sportskim sadržajima: teretana na otvorenom sa poligonima i spravama za vježbanje prilagođenim paraspotistima, malč trim staza, stolovi za stoni tenis, stolovi za igru šaha i rekonstruisan postojeći multifunkcionalni sportski teren. Najveća zona po površini obuhvata centralni dio parka i biće višenamjenska.
 
Prostor će se sastojati od lišćarske i četinarske vegetacije, te izdvojenog livadskog prostora i kružne klupe koja prati granice zone namjenjene za slobodne aktivnosti.
 
U večernjim satima prostor može poslužiti za projektovanje filmova, manje manifestacije, a u dnevnim kao izložbeni prostor, odmaralište ili mjesto za piknik.
 
Izgradnja projekta se planira u više faza. Prva faza ima za cilj formiranje zadatog pejzažno-arhitektonskog stila (izgradnjom komunikacija, zasnivanjem zelenila) i kreiranje funkcionalnog prostora kako bi se zelena površina mogla korisiti nezavisno od radova planiranih za drugu/treću fazu.
 
Kako je najavljeno, nabavka za izgradnju novog parka biće raspisana do kraja jula.

Semberija info