U Gradskom parku u Bijeljini održana „Konferencija beba“ :: Semberija INFO ::

 

U Gradskom parku u Bijeljini održana „Konferencija beba“


U Gradskom parku u Bijeljini, danas je po 16 put održana manifestacija „Konferencija beba“ pod sloganom „Ljepša Srpska – brojnija Srpska“.

Promovišući roditeljstvo, u Gradskom parku se okupio veliki broj roditelja sa svojim mališanima. Ove godine od 123 prijavljene bebe, izabrano je tročlano, odnosno ove godine četvoročlano Predsjedništvo beba koje čine najmlađa, najstarija i beba sa najviše braće i sestara.

Tročlano, odnosno četvoročlano predstavništvo ove godine čine Dunja Buzić kao najmlađa beba, Marina Lukić kao najstarija, te Anel Stojković kao beba sa najviše braće i sestara, te bliznakinje Lena i Lana Nedić.  Kao i svih godina do sada, bebe su nagrađene prigodnim poklonima.

Ljubiša Petrović, gradonačelnik Bijeljine, istakao je da „Konferencija beba“ najdivniji događaj u gradu Bijeljina.



-Danas šaljemo najljepšu sliku iz Bijeljine. U Gradskom parku danas, ne samo da smo okupili naše najmlađe sugrađanje starosti do godinu dana, nego i njihovu braću i sestrice, kao i njihove porodice. Veoma je važno voditi zdravu natalitetnu politiku, politiku jedne lokalne zajednice koja podrazumjeva da nam se rađa što veći broj beba“, istakao je gradonačelnik Petrović.

Jovanka Vuković, zamjenik Ombudsmana za djecu Republike Srpske i jedan od osnivača „Konferencije beba“ u Srpskoj rekla je da je Koferencija jedan od najljepših izdanja grada Bijeljina i uopšte Republike Srpske.

-Ova manifestacija već više od deceniju krasi Republiku Srpsku. Cilj konferencije jeste promocija porodice, kao i rađanja. Na ovakav način afirmišemo porodicu i podstičemo one koji su u reproduktivnoj fazi da se odluče za rađanje i stvaranje porodice“, naglasila je Vukovićeva.

Slaviša Vujanović, direktor JU Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ Bijeljina kazao je da su mališani koji pohađaju vrtić nastupili na Konferenciji sa dvije tačke, te da na taj način pružaju podršku ovoj manifestaciji.

-Izuzetno mi je drago što vrtić ima mogućnost da na bilo koji način podrži ovu aktivnost, jer  vrtić je predškolska ustanova koja se bavi vaspitanjem i obrazovanjem djece. Meni je drago da u tom pravcu  djelujemo i da zajedno pokušavamo da jačamo porodicu kao jedan od najvažnijih segmenata društva, ali i da pružamo podršku porodici. Naša je želja da što veći broj djece bude korisnik usluga predškolskih ustanova na području grada Bijeljina i iz tog razloga širimo svoje kapacitete“, rekao je Vujanović.



Željana Arsenović, direktorka JU Narodne biblioteke „Filip Višnjić“ Bijeljina, kazala je da je ovo druga godina kako učestvuju u manifestaciji „Konferencija beba“ s ciljem  da što veći broj najmlađih sugrađana učlane besplatno, te  da na taj način promovišu knjige i čitanje,a  kod njih razvijaju ljubav prema čitanju i kulturi.

Semberija info