Javni poziv za dodjelu podsticajnih sredstava u funkciji samozapošljavanja preduzetnika u 2023. godini :: Semberija INFO ::

 

Javni poziv za dodjelu podsticajnih sredstava u funkciji samozapošljavanja preduzetnika u 2023. godini


Gradska uprava Grada Bijeljina raspisala je Javni poziv za dodjelu podsticajnih sredstava u funkciji samozapošljavanja preduzetnika u 2023. godini.
 
Predmet javnog poziva je dodjela podsticajnih sredstava za samozapošljavanje u oblasti zanatsko-preduzetničke djelatnosti licima koja traže zaposlenje i prijavljena su na evidenciji Zavoda za zapošljavanje, Biro Bijeljina. 
 
Podsticajna sredstva su namijenjena:

- Nezaposlenim licima sa evidencije Zavoda za zapošljavanje – filijala Bijeljina, Biro Bijeljina koja se vode na evidenciji nezaposlenih lica najmanje jedan mjesec prije objavljivanja Javnog poziva i koja namjeravaju da pokrenu samostalnu zanatsko-preduzetničku djelatnost;

- Samostalnim preduzetnicima koji obavljaju zanatsko-preduzetničku djelatnost kao osnovno zanimanje na području grada Bijeljina, a koji su registrovani ili su pokrenuli postupak registracije nakon objavljivanja, pa do okončanja Javnog poziva kod nadležnog organa Grada Bijeljina i koji su prije registracije bili prijavljeni na evidenciji nezaposlenih lica kod Zavoda za zapošljavanje – filijala Bijeljina, Biro Bijeljina, prije objavljivanja Javnog poziva.
 
Sredstva su namijenjena za finansiranje samozapošljavanja 26 lica u zanatskopreduzetničkim djelatnostima u iznosu od 5.000 KM po jednom nezaposlenom licu što ukupno iznosi 130.000,00 KM. Ukoliko uslove javnog poziva ispuni manje od 26 podnosilaca prijave, odnosno ne utroše se sva finansijska sredstva, ponovo se raspisuje javni poziv za dodjelu preostalih finansijskih sredstava. U slučaju podnošenja zahtjeva za dodjelu podsticaja od strane više lica koji osnivaju ortačku radnju, ukoliko isti ispunjavaju uslove za dodjelu, podsticaje mogu dobiti svi ortaci u skladu sa odredbama Programa i Pravilnika.  
 
Rok za dostavljanje prijava je 27. jul 2023. godine. 
 
Više informacija na:
Molimo Vas da jasno i detaljno proučite smjernice i uslove Javnog poziva, jer je to jedini validni izvor informacija. Odsjek za LER i EI samo prosleđuje informacije, ali nije odgovoran za izmjene koje donator može da napravi.