Sjećanje na sve poginule u minulom ratu :: Semberija INFO ::

 

Sjećanje na sve poginule u minulom ratu


Na Vidovdan je u Bobetinom Brdu kod Lopara služena liturgija u mjesnom hramu, a potom i parastos, kod obnovljenog spomenika, za poginule borce i civilne žrtve proteklog Odbrambeno-otadžbinskog rata.

-Posebno je zadovoljstvo doći u Bobetino Brdo, koje je obnovilo spomenik žrtvama iz proteklog rata, a jedno je od prvih sela koje je podiglo spomenik”, rekao je Risto Radić, predsjednik Opštinske boračke organizacije Lopare.

On je naveo da je nakon pomena za šest poginulih boraca i četiri civilne žrtve u Bobetinom Brdu obilježena krsna slava Vojske Republike Srpske i Boračke organizacije Republike Srpske – Vidovdan.

Radić je istakao da su pripadnici takozvane „Bobećanske čete“ bili u sastavu 2. bataljona 3. Majevičke brigade i učestvovali su na majevičkom ratištu i na drugim ratištima širom Republike Srpske.

Milenko Ristić, predsjednik Skupštine opštine Lopare, je pozdravljajući prisutne mještane, u ime načelnika opštine Rade Savića i svoje lično ime, izrazio zadovoljstvo što se krsna slava Vojske Republike Srpske i Boračke organizacije obilježava u Bobetinom Brdu, čime se od zaborava otima sjećanje na sve poginule borce koji su svoje živote dali za odbranu Republike Srpske.

-Zalaganjem lokalne zajednice i Opštinske boračke organizacije, uz vašu veliku pomoć, je obnovljen spomenik, a i sve dosadašnje projekte smo zajedno završili”, rekao je Ristić.

Vijence i cvijeće ispred spomenika poginulim borcima i civilnim žrtvama Bobetinog Brda, u proteklom ratu, položili su članovi porodica poginulih boraca, predstavnici opštinske vlasti, Opštinske boračke organizacije iz Lopara, mjesne boračke organizacije i mještani.