PATARINI SVIMA MIO: U Ugljeviku gostovao predsjednik Svjetske asocijacije harmonikaša i orkestar harmonika iz Slovenije :: Semberija INFO ::

 

PATARINI SVIMA MIO: U Ugljeviku gostovao predsjednik Svjetske asocijacije harmonikaša i orkestar harmonika iz Slovenije


Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić organizovao je danas prijem za predsjednika Svjetske asocijacije harmonikaša Mirka Patarinija koji je zajedno sa orkestrom harmonika iz Slovenije bio u posjeti ovoj podmajevičkoj opštini.

Orkestar harmonika iz Slovenije sinoć je održao koncert u Ugljeviku u okviru Druge ljetnje škole harmonike a u susret 76 Svjetskom kupu harmonike koji će se održati u septembru mjesecu u Bijeljini i Ugljeviku.



Patarini je rekao da boravi u Ugljeviku već četvrti put te da je ovdašnjim harmonikašima držao master klasove.

-Osjetim da u ovim krajevima postoji sve veće interesovanje za ovu vrstu muzike. A nakon Svjetskog kupa harmonike koji će biti održan u septembru, profesoru Slaviši Periću biće mnogo lakše da privuče harmonikaše iz svih dijelova svijeta-naveo je Patarini.

Prijemu su prisustvovali profesor harmonike Slaviša Perić zajedno sa Đorđem Perićem, mladim virtuozom harmonike.

Profesor Perić zahvalio je Svjetskoj asocijaciji harmonikaša i Mirku Patariniju na podršci i povjerenju da Bijeljina i Ugljevik budu domaćini 76 Svjetskog kupa harmonike.

-Najveća smotra harmonikaša se po prvi u istoriji održava na našim prostorima, a to će dodatno da afirmiše Republiku Srpsku, BiH, opštinu Ugljevik i grad Bijeljinu na svjetskoj kulturnoj mapi-rekao je Perić i zahvalio opštini Ugljevik za podršku.

Šef orkestra harmonika iz Slovenija Mikela Uršić rekla je da je njihov cilj da publici predstave akademsku harmoniku.



Načelnik Ugljevika Vasilije Perić rekao je da je gostovanje Patarinija i orkestra harmonika iz Slovenije uvod u najveću svjetsku smotru harmonikaša koja će se održati u Bijeljini i ovoj podmajevičkoj opštini.

Perić je zahvalio Patariniju i Osnovnoj muzičkoj školi “Kornelije Stanković” zbog svega što čine za ovaj kraj.

-Svjetski kup harmonike će biti prilika, ne samo za razvoj harmonike na ovim prostorima, nego i za pokazivanje najljepšeg lica našeg kraja i Republike Srpske jer ćemo ugostiti veliki broj harmonikaša koji dolaze sa različitih svjetskih meridijana-rekao je Perić.