URUČENE NAGRADE ZA NAJBOLjE UČENIKE :: Semberija INFO ::

 

URUČENE NAGRADE ZA NAJBOLjE UČENIKE


Gradska uprava Grada Bijeljina danas je u Sokolskom domu organizovala prijem za najbolje učenike osnovnih i srednjih škola sa područja grada. Nagrade su dobili i učenici koji su tokom prošle godine osvajali medalje na republičkim, državnim i međunarodnim školskim takmičenjima kao i nastavnici i profesori koji su najzaslužniji za navedene uspjehe svojih đaka.



-Danas smo iz Bijeljine poslali najljepšu sliku i poruku. Na jednom  mjestu smo okupili najveći intelektualni potencijal koji naš grad ima - učenike generacije osnovnih i srednjih škola, učenike koji su u prethodnoj školskoj godini osvajali medalje na republičkim, državnim i međunarodnim školskim takmičenjima kao i nastavnike i profesore koji su najzaslužniji za uspjeh ovih učenika. Čvrsto opredjeljenje gradske uprave je da stoji uz mlade i obrazovane tako da smo ove godine povećali izdvajanja na ime nagrada učenicima i pedagoškim radnicima koje danas možemo vidjeti ovdje, u Sokolskom domu. Ukupno uzevši, radi se oko 25 hiljada konvertibilnih maraka dok je taj iznos ranijih godina iznosio oko sedam ili osam hiljada maraka“, rekao je Ljubiša Petrović, gradonačelnik Bijeljine.



Kao nagradu za ostvareni uspjeh učenici generacije osnovih škola dobili su po 500 KM, učenici generacije srednjih škola po 700 KM, učenici koji su na školskim takmičenjima osvajali zlatne medalje dobili su po 300KM, oni koji su osvojili srebrne medalje po 250KM dok su učenici koji su osvajali bronzane medalje dobili po 200 KM. Nastavnici i profesori koji su pripremali učenike za nastup na školskim takmičenjima dobili su po 300KM.



U svrhu promocije mladosti, rada i uspjeha, Gradska uprava je preuzela obavezu da fotografije ovogodišnjih učenika generacija osnovnih i srednjih škola predstavi na gradskim bilbordima i panoima. Na gradskim ulicama bismo lica najuspješnijih učenika, prema riječima gradonačelnika, mogli vidjeti koliko sutra.



(Semberija info)