Vlada Distrikta nastavila 8. redovnu sjednicu :: Semberija INFO ::

 

Vlada Distrikta nastavila 8. redovnu sjednicu


U nastavku 8. redovne sjednice Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine usvojila je, na prijedlog Odjeljenja za obrazovanje, Odluku o odobravanju programa utroška sredstava za dodjelu stipendija redovnim studentima prvog i drugog ciklusa studija s područja Brčko distrikta Bosne i Hercegovine za 2023. godinu.
 
Odlukom su odobrena sredstva u ukupnom iznosu od 1.271.000,00 KM s ciljem nastavka dobre prakse dodjele stipendija, odnosno stipendija redovnim studentima sa područja Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.
 
Takođe, Vlada je usvojila Prijedlog odluke  o usvajanju konačne rang-liste za dodjelu stipendija. Za studente prvog i drugog ciklusa Vlada će dodijeliti 245 stipendija, od kojih su izdvojene stipendije za studente s posebnim potrebama kao i studentima pripadnicima nacionalnih manjina.
 
Na prijedlog istog Odjeljenja, Vlada je usvojila Prijedlog zaključka o davanju saglasnosti na sporazum između Savjeta ministara BiH i Vlade Narodne Republike Kine o uzajamnom priznavanju visokoškolskih kvalifikacija.