Počela dvodnevna manifestacija “Eko fest Drinica 23” na lokalitetu Eko-vizitor centra “Jezera” u blizini Pavlović puta :: Semberija INFO ::

 

Počela dvodnevna manifestacija “Eko fest Drinica 23” na lokalitetu Eko-vizitor centra “Jezera” u blizini Pavlović puta


Ekološko udruženje "Eko put" organizuje manifestaciju pod nazivom ''Eko fest Drinica 23'', koja za cilj ima podizanje svijesti o potrebi zaštite prirode i barskog sistema starog drinskog toka i promociju Eko-vizitor centra "Jezera" kao posjetilačkog centra budućeg zaštićenog područja ''Drinica''.


 
“Eko fest Drinica 23'' organizuje se u sklopu implementacije projekta ’’Zaštitimo barski sistem Drinice’’, koji je podržan od strane Gradske uprave Grada Bijeljina.
 
Manifestacija ''Eko fest Drinica 23'' organizuje se sa edukativno-obrazovnim i zabavnim sadržajem.
 
Prema programu, danas je planirano pravljenje kotlića od koprive i druga jela sa prezentacijom i degustacijom ekološke trpeze.


 
U isto vrijeme biće postavljena izložba fotografija ''Od divlje deponije do eko vizitor centra''.
 
Tokom dana, održaće se radionica na temu ugroženih divljih životinjskih vrsta, sa filozofsko antropološkim osvrtom, a moderator će biti Gordan Živić, prof.filozofije i sociologije.


 
Oko 18.00 časova planiran je kulturno zabavni program - druženje sa pjesnicima Književnog kluba Jovan Dučić i muzičko veče.

(Semberija info)