BAZENI BANjE DVOROVI: ZAVRŠEN PRVI KURS U ŠKOLI PLIVANjA :: Semberija INFO ::

 

BAZENI BANjE DVOROVI: ZAVRŠEN PRVI KURS U ŠKOLI PLIVANjA


Prva grupa mališana, uspješno su savladali Školu plivanja na bazenima Banjei Dvorovi. Profesor fizičke kulture Svetislav Lopandić, dugogodišnji učitelj plivanja, tačnije, od samog početka organuzovanja škole, kaže da su ove godine zbog nepovoljnih vremenskih prilika, prvi kurs počeli 1.jula.  

-Trenutno imamo oko 65 polaznika, koji u programu od 10 dana ili 20 školskih časova, nauče da se održavaju na vodi i savladaju osnove plivanja“, kaže Lopandić i dodaje da su na bazenima Banje Dvorovi najbolji uslovi za obuku, jer su bazeni sa raznim dubinama i termomineralnom vodom.



-Kao i prethodnih godina, tokom ljeta ćemo organizovati još  kurseva, odnosno, sve dok bude interesovanja. Naredni ovogodišnji termin početka obuke je 15.jul od 8 sati“, kaže Lopandić. On roditeljima upućuje poziv da dovedu djecu da nauče plivati, jer, kako kaže, „ako djeca ne znaju plivati, njihov život može biti ugrožen kad su u vodi“.

-Stoga, apelujem na roditelje da dovedu djecu kako bi se mališani oslobodili eventualnog straha od vode i savladali tehnike plivanja“, kaže Lopandić.

(Semberija info)