Minić u Bijeljini nakon proglašenja vanredne situacije; Ohrabruje bolja saradnja republičkih institucija i lokalne vlasti :: Semberija INFO ::

 

Minić u Bijeljini nakon proglašenja vanredne situacije; Ohrabruje bolja saradnja republičkih institucija i lokalne vlasti


Foto: RTRS
Ohrabruje bolja saradnja republičkih institucija i lokalne vlasti na suzbijanju afričke kuge svinja i sanaciji žarišta na terenu gdje se bolest pojavila, rečeno je nakon posjete resornog ministra Save Minića Bijeljini.

On se danas, nakon proglašenja vanredne situacije, sastao sa čelnicima MUP-a Srpske, Republičke uprave civilne zaštite, predstavnicima udruženja poljoprivrednika, načelnicima opština Ugljevik i Lopare i gradonačelnikom Bijeljine.

- Na terenu ćemo pojačati i ljudstvo i vozila, i sve što bude potrebno. Ovo je bio jedan konstruktivan razgovor, da pokušamo koliko je moguće, da ublažimo ovu situaciju oko afričke kuge, bez obzira što je ona u fazi napredovanja - rekao je Savo Bakajlić predsjednik Udruženja poljoprivrednih proizvođača Semberije i Majevice.

Samo Minić ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, naglasio je da će od sutra od 10 časova u Bijeljini funkcionisati 28 dezinfekcionih barijera.

- Problem koji smo imali sa utvrđivanjem afričke kuge svinja i odvoženjem tih životinja smo riješili na način dodatnih šest inspektora, od strane inspektorata koje smo odobrili na raspolaganje, do večerašnjih kasnih časova očekujemo jedno specijalizovano vozilo, a do petka još jedno - dodao je Minić.

(RTRS)