Gradski odbor SDS-a proslavio Krsnu slavu Petrovdan :: Semberija INFO ::

 

Gradski odbor SDS-a proslavio Krsnu slavu Petrovdan


Polaganjem vijenaca na spomenik palim borcima, Gradski odbor Srpske demokratske stranke Bijeljina započeo je ceremoniju obilježavanja Krsne slave Petrovdan.
 
Vijence na spomenik palim borcima položila je delegacija SDS-a, među kojima su, između ostalog, bili poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Mirjana Orašanin te visoki funkcioneri SDS-a Ljubiša Petrović i Tomica Stojanović.


 
Nakon polaganja vijenaca, obred lomljena slavskog kolača obavljen je u bijeljinskoj Sabornoj crkvi.
 
Tomica Stojanović izjavio je za Semberija info da SDS tradicionalno proslavlja Krsnu slavu Petrovdan, ali ove godine skromnije zbog velikog problema radi pojave afričke kuge na području Bijeljine i Semberije.
 
U ime GO SDS-a Bijeljina, Stojanović je čestitao Krsnu slavu Petrovdan svim članovima i simpatizerima SDS-a, koji već 33 godine tradicionalno obilježava Krsnu slavu Petrovdan.
 
“SDS je državnotvorna stranka koja je sa svojim narodom i borcima stvorila Republiku Srpsku. Nastavljamo tradiciju pravoslavlja, rodoljublja i patriotizma, prije svega uvažavajući nacionalne vrijednosti koje su nas krasile svih ovih godina”, naglasio je Stojanović.
 
Stojanović je rekao da će se u narednom periodu održati unutar stranački izbori u GO SDS Bijeljina, ističući da je bijeljinski SDS proteklim referendumom u Bijeljini pokazao da je ubjedljivo najjača politička partija u koju građani imaju najveće povjerenje na području Bijeljine.