Realizovana kampanja “Električni trotinet nije igračka” :: Semberija INFO ::

 

Realizovana kampanja “Električni trotinet nije igračka”


Policijski službenici Policijske uprave Bijeljina danas su organizovali preventivnu kampanju pod nazivom “Električni trotinet nije igračka”, koju je organizovalo Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, s ciljem podizanja svijesti kod vozača o upotrebi lakih električnih vozila u soabraćaju.

Prema riječima Vladimira Jovića, pomoćnika komandira za bezbjednost saobraćaja u Stanici za bezbjednost saobraćaja Bijeljina, električnih trotineta još uvijek nema previše u saobraćaju u Bijeljini, ali su, na neki način, već postali uočljivi.



“Najvažnije je istaći to da korisnici električnih trotineta, prilikom njihovog korištenja, moraju kod sebe imati identifikacionu potvrdu i identifikacionu naljepnicu, kao i potvrdu o poznavanju saobraćajnih propisa ili vozačku dozvolu. U identifikacionoj potvrdi navedene su tehničke karakteristike električnog trotineta. Korisnici električnih trotineta treba da znaju i to da se oni koriste za prevoz samo jednog lica na javnim i privatnim površinama, a ne za prevoz više lica. Svi oni koji budu kršili propise, izlažu se novčanim sankcijama u iznosu od 100 do 300 KM. Električni trotineti su svrstani u četiri klase, brzine od šest do 25 kilometara, sa sjedištem ili bez sjedišta”, naglasio je Jović.

(Semberija Info)