ODRŽANA SKUPŠTINA ZANATSKO-PREDUZETNIČKE KOMORE BIJELjINA :: Semberija INFO ::

 

ODRŽANA SKUPŠTINA ZANATSKO-PREDUZETNIČKE KOMORE BIJELjINA


Područna Zanatsko-preduzetnička komora Bijeljina danas je održala radno-izbornu Skupštinu na kojoj su prisustvovali članovi iz dvanaest lokalnih zajednica sjeveroistočnog dijela Republike Srpske. Današnja skupština je izraz volje skoro pet hiljada preduzetnika sa navedenog područja za zajedničkim i koordinisanim nastupom prema ostalim subjektima u društvu.

Predsjednik Zanatsko-preduzetničke komore Republike Srpske, Lazo Šešić izrazio je zadovoljstvo brojem prisutnih članova skupštine kao i starosnom strukturom delegata. On se pohvalno izrazio o dosadašnjem radu bijeljinskog ogranka Zanatsko-preduzetničke komore istakavši da je dobro što su preduzetnici svjesni značaja zajedničkog djelovanja u okviru jedne institucije.

Uloga , svrha i misija Zanatsko-preduzetničke komore Republike Srpske je da predstavlja i zastupa interese preduzetnika na svim nivoima vlasti. Nakon par godina zastoja u našem radu, što usljed pandemije korona virusa što zbog drugih objektivnih razloga, mi danas nastavljamo našu borbu za bolji položaj preduzetnika. Moram istaći da kao predstavnici preduzetnika imamo jako dobre odnose sa lokalnim vlastima u dva grada i deset opština koje obuhvata nadležnost naše područne komore Bijeljina. Ovo je, i želim to da naglasim, jedini legalni oblik organizovanja preduzetništva u Republici Srpskoj koji djeluje u skladu za zakonom o zanatsko-preduzetničkoj djelatnosti Republike Srpske“, rekao je Milorad Stević, stari-novi izvršni direktor područne Zanatsko-preduzetničke komore Bijeljina.

Stević je naveo nekoliko zadataka na kojima će Područna komora u narednom periodu raditi. Jedan od njih je učestvovanje u izradi nacrta novog zakona o zanatsko-preduzetničkoj djelatnosti Republike Srpske. U tom procesu, bijeljinski preduzetnici će imati nekoliko prijedloga važnih za svakog preduzetnika. Primjera radi, prema postojećem zakonu, preduzetnici imaju status fizičkog lica međutim, kada su u pitanju komunalije pravni sistem ih tretira kao pravna lica na način da im se naplaćuje industrijska tarifa električne energije i sl. Jedan od prijedloga bijeljinskih preduzetnika ići će u pravcu ispravljanja ove nelogičnosti.

Semberija info