Prokopovski dani u Zagonima :: Semberija INFO ::

 

Prokopovski dani u Zagonima


Kako su organizatori najavili, i ove godine u Zagonima se organizuje tradicionalna manifestacija pod nazivom ,,Prokopovski dani''.

,,Prokopovski dani'' počinju u petak, 21. jula u 10 časova, bogosluženjem u parohijskom hramu, a u 17 časova je otvaranje Memorijalnog turnira u malom fudbalu koji je posvećen pokojnom Gavrilu Antoniću iz Zagona. Turnir organizuju FK ,,Panteri'' i Zavičajni klub Zagoni u kojem je Gavrilo Antonić imao značajnu ulogu.

-Mi već sada imamo prijavljenih osam ekipa za Memorijalni turnir u malom fudbalu, a obično se momci za učešće prijavljaju uoči samog turnira, tako da očekujemo još nekoliko ekipa. Turnir se igra po sistemu 4+1, a nagradni fond je: za prvo mjesto predviđena je nagrada od 1.000 konvertibilnih maraka, a za drugo 200 KM. Želim da naglasim da ove godine prvi put organizujemo i ,,Pasuljijadu'' i ,,Fijakerijadu'', a manifestaciju će upotpuniti i utakmice veterana, dječije utakmice, te odbojka na pijesku. Dogovorili smo i da se, mimo takmičenja, priprema lovački paprikaš za naše goste i posjetioce manifestacije'', precizirao je za portal ,,Semberija info'' Igor Antonić, jedan od organizatora ,,Prokopovskih dana'' i Gavrilov stariji sin.

(Semberija info)