Sutra u Bijeljini prezentacija i isporuka poljoprivrednih mašina :: Semberija INFO ::

 

Sutra u Bijeljini prezentacija i isporuka poljoprivrednih mašina


Firma KITE BH sa sjedištem u Bijeljini sutra, 27. jula, organizuje prezentaciju i isporuku poljoprivrednih mašina za koje su mnogi proizvođači iz cijele Republike Srpske aplicirali u prvom javnom pozivu projekta, koji je raspisan u septembru prošle godine, a finansijski ga je podržala Vlada Mađarske.

Planirano je da na ovom skupu bude oko 80 do 100 zvanica, prvenstveno poljoprivrednici i dobavljači mađarske mehanizacije, te predstavnici Fondacije „Progressus“ i brojni zvaničnici Republike Srpske i BiH. Na skup su, između ostalih, pozvani i ambasador Mađarske u BiH Kristian Posa, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, ministar poljoprivrede Srpske Savo Minić (potvrđen dolazak), gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović i brojne druge zvanice.

Prezentacija i isporuka mašina biće održane na poljoprivrednom dobru PD „Semberija“ (kod manastira Svete Petke) od 10 časova i 30minuta do 12 časova. Ovo je značajan skup za poljoprivrednike koji ponovo od 1. avgusta, kako je nedavno u Banjaluci najavio ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijerto, mogu aplicirati na drugom javnom pozivu. Podsjećamo, firma KITE BH je podružnica je mađarske korporacije Zrt KITE i jedini smo ovlašćeni zastupnik brenda vodećeg svjetskog proizvođača poljoprivrednih mašina John Deere za teritoriju Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.