Brčko: Održan pripremni sastanak povodom obilježavanja „Gradske regate – karneval na vodi 2023“ :: Semberija INFO ::

 

Brčko: Održan pripremni sastanak povodom obilježavanja „Gradske regate – karneval na vodi 2023“


Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Zijad Nišić primio je članove organizacionog odbora manifestacije „Gradska regata – karneval na vodi Brčko 2023“ koju pod pokroviteljstvom Vlade i Skupštine Brčko distrikta BiH, a u saradnji sa gradskim službama i nevladinim organizacijama organizuje Nautički klub Brčko.
 
Predstavnici Nautičkog kluba izrazili su zahvalnost gradonačelniku Nišiću na pružanju podrške, kao i svim prisutnim koji su iskazali želju za pružanje pomoći tokom održavanja ovogodišnje manifestacije.
 
Gradska regata je prepoznata kao projekat od javnog interesa od strane Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu i sastoji se od atraktivnog defilea okićenih plovila i zabavnog programa.

Cilj regate je razvoj i unapređenje turizma na području Distrikta, animiranje i promovisanje zaštite rijeke Save te promocija nautike kao sporta.

Gradska regata koja se ove godine održava pod sloganom „Sportski karneval na Savi 2023“ održaće se na dijelu izletišta Ficibajer u Brčkom u nedjelju, 13. 8. 2023. godine sa početkom u 11.00 časova.