Grad Bijeljina: Zajednička slavska trpeza na Trgu za dan Svetog Pantelejmona :: Semberija INFO ::

 

Grad Bijeljina: Zajednička slavska trpeza na Trgu za dan Svetog Pantelejmona



Povodom slave grada, Svetog Pantelejmona, ove godine na Trgu biće organizovano takmičenje u kulinarstvu, na koju se mogu prijaviti svi zainteresovani građani, a takmičenje će biti organizovano u tri kategorije: najukusnije jelo, najbolje dekorisano jelo i najobilnija porcija.

Za sve tri kategorije biraće se prvo, drugo i treće mjesto, a obezbijeđene su i novčane nagrade koje će Grad dodijeliti. Iznos novčanih nagrada je: prvo mjesto 700KM, drugo mjesto 500KM i treće mjesto 300KM, a nagrade će biti dodijeljene istog dana.

​Takođe, na Trgu će biti i posluženja, a jela će biti izložena na štandovima, poređanim stolovima, i moći će da se svi građani posluže nakon takmičenja i litije koja će se završiti ispred Gradske uprave svečanim lomljenjem slavskog kolača. Sve zainteresovane domaćice moći će da se prijave i učestvuju na takmičenju.

Prijave su moguće na broj telefona 055/233-170 od 7-15 časova ili na adresu elektronske pošte [email protected] do 7. avgusta (ponedjeljak). Jedine predispozicije su da hrana bude posna i prilagođena ljetnjim uslovima. Žiri će činiti kuvari poznatih restorana i predstavnici Turističke organizacije Bijeljina.