Vladika Fotije: Treba da nas rukovodi i krasi jedinstvo i zajedništvo :: Semberija INFO ::

 

Vladika Fotije: Treba da nas rukovodi i krasi jedinstvo i zajedništvo


Slavske svečanosti u Bijeljini započele su jutros u devet časova  prazničnom liturgijom u crkvi posvećenoj Svetom Pantelejmonu u Ulici Stefana Dečanskog.

Uz prisustvo brojnih vjernika, narodnih poslanika, ministara u Vladi Republike Srpske, javnih i društvenih radnika, Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko - tuzlanski Fotije sa sveštenstvom služio je  Svetu arhijerejsku liturgiju povodom hramovne i Gradske slave.

U obraćanju vjernicima nakon praznične liturgije, vladika Fotije je istakao značaj jedinstva i zajedništva koje treba da krasi srpski narod i da ga vodi na putu napretka i novih pregnuća.



“Pravoslavni vjernici dobro znaju da je jedini ispravan put za sve nas vjera u Boga, Svetosavlje, sloga, jedinstvo, međusobno ispomaganje i uvažavanje. Danas, kada su pogubljeni mnogi moralni principi, kada u realnom životu imamo mnoštvo političkih stranaka, kada smo izloženi pogubnim uticajima svjetskih moćnika, mi moramo stalno da se vraćamo osnovnim načelima našeg života, sadržanih u dobro poznatoj uzrečici, da “Samo sloga Srbina spasava”, poručio je vladika Fotije okupljenim vjernicima u hramu Svetog Pantelejmona.

Tom prilikom uručena su prigodna priznanja i zahvalnice kumu slave i predstavnicima Gradske uprave, na čelu sa gradonačelnikom Ljubišom Petrovićem, koji su pomogli oko izgradnje ograde oko ovog veleljepnog pravoslavnog hrama.

Semberija info