GASTRO MANIFESTACIJA UGLjEVIK 2023. GODINE :: Semberija INFO ::

 

GASTRO MANIFESTACIJA UGLjEVIK 2023. GODINE


Pozivamo sve zainteresovane da se prijave na gastro manifestaciju, koja se po prvi put organizuje na području opštine Ugljevik.
Prvi put je u organizaciji Turističke organizacije opštine Ugljevik, pod pokroviteljstvom opštine Ugljevik. Učešće na manifestaciji je besplatno.
Sama manifestacija je takmičarskog karaktera.
U planu je takmičenje 24.09.2023. godine iz tri kategorije i to sačijade, kotlićijade te tradicionalnih jela.
Takmičari sami donose materijal i sve što im je potrebno za učešće.
Prijave ekipa za učešće kao i za Udruženja žena slati na e-mail: [email protected]. do 20.09.2023. godine ili putem sljedećeg broja telefona: +387 55 243-550. Organizator će pripremiti štandove za Udruženja žena.
Ocjenjivaće se za po prva tri mjesta i nagraditi najbolje pripremljeni sač, kotlić i tradicionalna jela.
„Gastro manifestacija“ održava se 24.09.2023. (nedjelja) godine u Gornjoj Trnovi, kod Planinarskog doma Crveno Brdo, u saradnji sa PED Majevica.
Ova manifestacija služi za promociju tradicionalne kuhinje, njegovanje i očuvanje tradicije pripreme jela i gastro specijaliteta kao i za promociju turističke ponude na području opštine Ugljevik.
Pozivamo sve ljude dobre volje da dođu i kao gosti ili učesnici takmičarskog dijela budu dio ove manifestacije.
Svojim prisustvom uveličate ovu manifestaciju te pokažite umijeće u spremanju raznih specijaliteta uz upotrebu različitih sastojaka i začina.
Vašim trudom, magijom ukusa, dobrim raspoloženjem i druženjem u prijatnom ambijentu, provedite ugodno vrijeme u prirodi uz druženje.
Program manifestacije:
- 09:00-10:00 okupljanje, prijava grupa i takmičara;
- 10:00-15:00 takmičenje u pripremi specijaliteta;
- 15:00-16:00 ocjenjivanje od strane komisije;
- 16:00 proglašavanje pobjednika, dodjela nagrada i ručak za sve učesnike.
- Kratak Kulturno-umjetnički program.
- Izložba fotografija sa konkursa za najljepšu fotografiju opštine Ugljevik za 2023. godinu, proglašenje pobjednika i dodjela nagrada.
Prijave ekipa za učešće kao i za izlagače Udruženja koji žele da izlažu na štandovima prizvode i da učestvuju u samom takmičarskom dijelu, slati na e-mail: [email protected]. do 20.09.2023. godine ili putem sljedećeg broja telefona: +387 55 243-550. PED "Majevica" - PED "Majevica"