PREDSTAVLjENA KNjIGA „PODRŽI SVOJ ŽIVOT“ :: Semberija INFO ::

 

PREDSTAVLjENA KNjIGA „PODRŽI SVOJ ŽIVOT“


U Narodnoj biblioteci „Filip Višnjić“ u Bijeljini večeras je upriličena promocija knjige  „Podrži svoj život“  koju je napisala dr Spomenka Lazarević Mujović.

Spomenka je rođena u selu Pađine u okolini Zvornika 1943. godine. Osnovnu školu završila je u Sarajevu, gdje se porodica preselila kada je imala šest godina. Gimnaziju je završila u Bijeljini kao učenik generacije 1961. godine a  Medicinski fakultet u Beogradu je završila u svojoj 23-oj godini. Na istom mjestu je nastavila akademsku karijeru u oblastima histologije i embriologije, usavršavala se u Nju Orleansu,  Parizu, Lozani, Ročesteru, napisala je desetine naučnih radova... Sa pozicije redovnog profesora Medicinskog fakulteta u Beogradu otišla je u penziju.

Knjiga „Podrži svoj život“ zbirka je kratkih stavova, misli, savjeta... koje je dr Lazarević Mujović bilježila tokom različitih životnih situacija.



-Pored mnošva naučnih radova i knjiga ovo je prva moja knjiga koje nema strogo naučni karakter. Ja sam svoje misli, razmišljanja, savjete i meditacije dijelila sa svojim prijateljima putem društvenih mreža. I onda su oni predložili, i bili uporni, da se sve to smjesti između dvije korice. Radila sam sa izvjesnim prekidima prethodne tri godine i tako je nastala knjiga o kojoj ćemo večeras govoriti. Specifičnost ove knjige jeste da sve što se nalazi u njoj, sve sam to pisala odnosno govorila najprije sebi. Za sva životna iskušenja i probleme tražila sam odgovore i u egzaktnim naukama ali i u duhovnom obzorju i razmišljanjima svetih otaca u hrišćanstvu, jogina i budističkih mudraca magične Indije ali i divnoj književnosti Tolstoja, Čehova i drugih. Sve te misli se nalaze u ovoj knjizi i vjerujem da će čitaoci na svakoj stranici naći nešto vrijedno njihove pažnje“, rekla je dr Lazarević Mujović.



Dr Spomenka Lazarević Mujović drži veoma posjećena, popularna predavanja i piše članke o holističkom pogledu na zdravlje i život kao i o ekologiji uma.

Semberija info