Grad Bijeljina ostao bez velikog čovjeka, stručnjaka i saradnika :: Semberija INFO ::

 

Grad Bijeljina ostao bez velikog čovjeka, stručnjaka i saradnika


Porodica, rodbina, prijatelji, poznanici i zaposleni u Gradskoj upravi Bijeljina, oprostili su se danas od iznenadno preminulog Đorđe Vujanovića, šefa Odsjeka za javne nabavke u Gradskoj upravi Bijeljina. 

Na komemorativnom skupu povodom smrti Đorđe Vujanovića, gradonačelnik Ljubiša Petrović, izrazivši najdublje i najiskrenije saučešće porodici i rodbini, izjavio da je imao tu priliku da nepune tri godine sarađuje sa Đorđom Vujanovićem, naglasivši da je grad Bijeljina ostao bez velikog čovjeka, stručnjaka i saradnika.

“Naučio sam da je posao u Odsjeku za javne nabavke izuzetno stresan i odgovoran. Često smo tražili mišljenje od Đorđe Vujanovića, jer je imao ogromno iskustvo u radu. U našim međusobnim razgovorima često je pominjao porodicu, svoju Požarnicu i Majevicu, koju je mnogo volio. Bio je nenametljiv, vrijedan, odgovoran i precizan. Njegove stavove i mišljenja uvažavali su inženjeri građevine, njegove kolege, ali i drugi. Uvijek smo tražili njegovo mišljenje prilikom donošenja važnih odluka. Ukazivao nam je gdje postoji opasnost po javni gradski interes. Znao je da je pravičnost, stručnost i obrazovanje nešto što nema alternative. Znao je da korupcija, kao rak rana našeg društva, žestoko udara mnoge. Zbog toga smo se saradnički, prijateljski i ljudski borili svim silama da se korupcija ne uvuče u sistem javnih nabavki”, izjavio je gradonačelnik Petrović, prisjetivši se i nemilih događaja i udara na Đorđu Vujanovića, zbog čega je najviše trpjela njegova porodica. 



Petrović je istakao da Vujanovićeva porodica i rodbina imaju puno razloga da budu ponosni na svoga supruga, oca, djeda, komšiju i prijatelja.

Dragan Ilić, obrativši se u svoje ime, u ime ožalošćene porodice i prijatelja, istakao je da dijeli s njima ogromnu tugu i bol zbog iznenadnog i preranog odlaska Đorđe Vujanovića.

“Đorđu pamtim od davne 1986. godine i od tada traje naše poznanstvo i prijateljstvo. Bio je izuzetno vrijedan i marljiv čovjek. Pripadao je sistemu vrijednosti, zalagao se za pravdu, bio oponent nakaradnim društvenim tokovima, prezirao je licemjerje. Nikada ga nije obuzimala profesionalna ljenost i zaparloženost. Kada je građen Centar visokog obrazovanja u Bijeljini, naš Đorđo je bio autor projekta konstrukcije Centra za kulturu od prve do posljednje šipke armature. Mogao je to prihvatiti, jer je imao znanje i iskustvo i mogao je odgovoriti na tako izazovne zadatke. Nikoga život ne miluje, pa nije milovao ni Đorđinu porodicu. Ipak , on je ponosno izdržao sve životne nedaće i izazove”, istakao je Dragan Ilić, naglasivši da je Đorđo Vujanović bio čovjek britkog uma, bez dlake na jeziku, koji je u rješavanju brojnih poslova nastupao bez uvijanja i diplomatije.

Semberija Info