KRV DAJU OD SRCA: Dobrovoljni davaoci u čast krsne slave opštine Ugljevik :: Semberija INFO ::

 

KRV DAJU OD SRCA: Dobrovoljni davaoci u čast krsne slave opštine Ugljevik


U Ugljeviku se danas održava tradicionalna akcija dobrovoljnog davanja krvi u okviru slavskih svečanosti opštine Ugljevik-Svete Petke Paraskeve.

Organizator akcije je Društvo dobrovoljnih davalaca krvi (DDDK) “Rudar” uz podršku opštine Ugljevik.

Predsjednik ovog humanitarnog udruženja Zoran Milović zahvalio je na odzivu dobrovoljnim davaocima krvi i rekao da se danas očekuje 200 doza ove dragocjene tečnosti.

-Naše udruženje postoji još od 1984 godine imamo 4 aktiva i 1.200 članova, humanih ljudi koji se redovno odazivaju humanitarnim akcijama-rekao je Milović i pozvao sve ljude dobre volje da se pridruže ovom udruženju.

On je dodao da su danas u Ugljeviku prisutni predstavnici dobrovoljnih davalaca krvi iz Republike Srpske, Srbije i Crne Gore.

Dobrovoljne davaoce krvi posjetio je načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić zajedno sa predsjednikom Skupštine opštine Ugljevik Zoranom Lazićem.



Perić je napomenuo da slavske svečanosti opštine Ugljevik uvijek počinju sa humanitarnim aktivnostima.

-Zahvalan sam DDDK "Rudar" na svemu što čine za našu opštinu, regiju i Republiku Srpsku, a za svoj rad u prethodnom periodu odlikovani su najvećim priznanjem Poveljom opštine Ugljevik-rekao je Perić.

Predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Zoran Lazić istakao je da su svi iz podmajevičkog kraja ponosni na humanitarni rad DDDK "Rudar".

Lazić koji je član ovog udruženja najavio je dalju podršku lokalne uprave svim humanitarnim aktivnostima u Podmajevici.

Specijalista transfuziolog Dragana Jurošević rekla je da je za današnju akciju najavljeno 200 davalaca krvi.

-Pacijent ne treba da čeka krv već krv treba da čeka pacijenta-rekla je Juroševićeva o značaju ovakvih dobrovoljnih akcija.

Ona je zahvalila DDDK "Rudar" na kako je istakla odličnoj saradnji.