Međunarodni Džudo turnir u čast krsne slave Ugljevika: Okupili 347 takmičara :: Semberija INFO ::

 

Međunarodni Džudo turnir u čast krsne slave Ugljevika: Okupili 347 takmičara



U Ugljeviku se danas održava 16. Međunarodni džudo turnir koji je okupio 347 takmičara uzrasta od sedam do 14. godina iz 30 klubova Srbije, Mađarske, Republike Srpske i Federacije BiH.

Turnir organizuje Džudo klub “Rudar” u čast slavskih svečanosti opštine Ugljevik-Svete Petke Paraskeve.

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić otvarajući turnir poželio je svim učesnicima dobrodošlicu u ovu podmajevičku opštinu i sreću na takmičenju.



-Ugljevik je danas posebno lijep jer je se okupio veliki broj takmičara mladih ljudi. Važno je da afirmišemo sport, da naša djeca od malih nogu se uče zdravom načinu života-rekao je Perić i zahvalio organizatoru turnira Zoranu Šarčeviću za sve što čini za opštinu Ugljevik.



Prisutnima se obratio i predsjednik Džudo saveza BiH Ognjen Pavlović koji je rekao da je u Ugljeviku, u prvoj godini organizacije turrnira i sam učestvovao kao takmičar.

-Turnir u  Ugljeviku ima međunarodni karakter i dugu tradiciju. Džudo klub “Rudar” je od početka u savezu Republike Srpske i BiH. Ovakvi turniri daju masovnost koja kasnije rezultira da neko od mališana ode na velika takmičenja i osvoji velike nagrade-rekao je Pavlović.



On je dodao da je u razgovoru sa načelnikom Perićem dogovorio da već naredne godine Ugljevik bude domaćin Džudo prvenstva BiH.

U ime organizatora turnira Zoran Šarčević rekao je da je ovogodišnji broj takmiačara rekordan.

-Iz godine u godinu je sve veći broj djece na radost svih nas Ugljevičana a posebno jer se organizuje u čast Svete Petke Paraskeve koja je zaštitnica i krsna slava neše opštine-naveo je Šarčević.


Za Semberija info - Mladen Vasilić