LOPARE: NAČELNIK SAVIĆ ORGANIZOVAO PRIJEM ZA PRIVREDNIKE IZ NjEMAČKE :: Semberija INFO ::

 

LOPARE: NAČELNIK SAVIĆ ORGANIZOVAO PRIJEM ZA PRIVREDNIKE IZ NjEMAČKE



Načelnik opštine Lopare Rado Savić je, zajedno sa delegatom iz reda srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Želimirom Neškovićem, organizovao prijem za Njemačkog privrednika Štefana Friša i humanistu i privrednika Miroslava Kojadinovića, koji živi i radi u Njemačkoj, a porijeklom je iz Republike Srpske.
„Opštinu Lopare sam posjetio zajedno sa doktorom Kojadinovićem sa kojim sarađujem duži vremenski period. Cilj mi je bio da se informišem ne samo u ovoj opštini, nego i cijeloj Republici Srpskoj, o zakonima vezanim za obnovljive izvore energije i na koji način se oni provode, te kako ja mogu tu sa svojim projektima da pomognem“, rekao je Štefan Friš, koji je član Upravnog odbora kompanije "Endži" koja ima 350.000 zaposlenih radnika širom svijeta.
On je rekao da njegova kompanija zapošljava mnogo radnika sa područja Balkana, iz Srbije, Republike Srpske i Hrvatske.
Načelnik opštine Lopare Rado Savić je izrazio zadovoljstvo što je upoznao Štefana Friša, te je odao priznanje i zahvalnost starom prijatelju Miroslavu Kojadinoviću što je upriličio da jedna takva eminentna ličnost kao što je Štefan Friš, pored posjeta Sarajevu i Banjaluci dođe i u Lopare.
„Vodili smo razgovore o obnovljivim izvorima energije, a bilo je riječi i o jednom poslu koji bi se trebao realizovati u Loparama. Konkretno to je izrada projekta i zamjena načina grijanja u Centru za kulturu kako bi se sa uglja prešlo na obnovljive izvore energije“, naveo je Savić.