Kompanija “Orao” obilježila 79 godina rada i postojanja :: Semberija INFO ::

 

Kompanija “Orao” obilježila 79 godina rada i postojanja


Parastosom poginulim borcima u proteklom Odbrambeno - otadžbinskom ratu, prisluživanjem svijeća I polaganjem vijenaca, danas je u krugu Kompanije “Orao” obilježeno sedamdeset i devet godina postojanja i rada ovog uspješnog preduzeća.

 Mladen Stojanović, direktor “Orla” ističe da je u proteklih 79 godina psotojanja “Orla” bilo puno izazova i teških situacija koje su uspješno prebrođene i savladene.

 “Danas je “Orao” na putu ozdravljenja i izrastanja u jednu uspješnu kompaniju. To nam je podstrek za nastavak u budućnosti. Svi naši kupci su zadovoljni dosadašnjom saradnjom i sa današnjim danom sve naše ugovorene i planom projektovane obaveze za ovu godinu su ispunjene. Naredna dva mjeseca radićemo na ostvarivanju ekstra dobiti. Trenutno u “Orlu” jednu trećinu zaposlenih predstavljaju mladi ljudi koji su tek zasnovali radni odnos. Vođeni vještom rukom starih i iskusnih majstora oni će predstavljati budućnost “Orla”. Cilj je da u dobrom ambijentu i  raspoloženju dočekamo i jubilarnu osamdesetu godišnjicu “Orla”, istakao je Stojanović, naglasivši da u “Orlu” trenutno radi oko 350 radnika.

 “Prvi kupac naših usluga je Ministarstvo odbrane Republike Srbije. Korištenje vazduhoplova u Srbiji je u direktnoj vezi sa poslovnim aktivnostima “Orla”. U avgustu smo uspjeli, najranije u istoriji poslovanja “Orla”, obezbijediti sve ono što smo planirali i dogovarali. Sada postavljamo imperativ, da Republika Srbija pogleda u nas i da nam ponudi nove ugovore. To je ono što je poslovna karakteristika ove firme, sve što je dogovoreno mora se i završiti, da bi se nakon toga tražili novi poslovi i sklapali novi ugovori”, kaže Stojanović, naglasivši da poštovanje rokova i kvaliteta obećava i nove poslove.



“Tradicionalno, za Vidovdan i za Dan “Orla” odajemo poštu za naša dvadeset i tri poginula radnika koji su branili “Orao” i pomogli stvaranje Republike Srpske”, istakao je Mladen Stojanović.

 Ministar privrede i preduzetništva u Vladi Republike Srpske Vojin Mitrović izjavio je da “Orao” danas predstavlja jedno stabilno privredno društvo koje pronalazi nove poslove.

 “Važno je da “Orao” i u narednom periodu ima obezbijeđene poslove, a to će značiti sigurnost i redovne plate za radnike. Na sastanku u Srbiji iskazana je zainteresovanost Ministarstva odbrane Srbije za dalja ulaganja u razvoj “Orla”. Usluge “Orla” su im neophodne i to je garancija dalje uspješne saradnje”, istakao je ministar Vojin Mitrović.

(Semberija Info)